Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 20/10/2016

Ο «Όλντι», ο συνεργός του μακελάρη του Μικρολίμανου, που πρόσφατα εκδόθηκε στη χώρα μας και οδηγήθηκε στις φυλακές, αποδέχθηκε στον Ανακριτή, τη συμμετοχή του στη ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας του 62χρονου δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, το πρωί της 3ης Νοεμβρίου 2014 στην Πεντέλη.

Ο Shushari Glajdol 34 χρόνων από την Αλβανία, ή Olti Dulce όπως φαίνεται να ήταν ένα από τα πολλά ψευδώνυμα του, επιφυλάχθηκε να αποκαλύψει και τον άνθρωπο που του ανέθεσε την εκτέλεση του «συμβολαίου» σε βάρος του δικηγόρου, διαπραγματευόμενος ίσως την ευνοϊκότερη ποινική του μεταχείριση.

«Εγώ ήμουν αυτός που κρατούσα το πιστόλι και τον πυροβόλησα. Ο δεύτερος δράστης ήταν ο Αρμπέρ Μπάκο, που τον είχαν συλλάβει για πυροβολισμούς σε μπαρ στο Μικρολίμανο» είπε στον 27ο Τακτικό Ανακριτή ενώ αναφορικά με τον «εντολέα», προσέθεσε:

«Δεν επιθυμώ αυτή τη στιγμή να σας πω τίποτα περισσότερο σχετικά με τον άνθρωπο που μας έβαλε να κάνουμε αυτή την ενέργεια. Θα το σκεφτώ όμως και, όταν είμαι έτοιμος να μιλήσω, αν θελήσω να το κάνω, θα σας ενημερώσω και θα έρθω ξανά να καταθέσω».

Γενετικό αποτύπωμα του 34χρονου εξάλλου είχε ανιχνευθεί σε αποτσίγαρο που περισυνελέγη από το σημείο της αιματηρής ενέδρας, το οποίο ταυτοποιήθηκε με αντίστοιχο σε δωμάτιο ξενοδοχείο στο Μικρολίμανο. Είχε προηγηθεί και ακολουθήσει αυτής της ενέργειας  η συμμετοχή του στην δολοφονική επίθεση σε μπαρ τουΜεταξουργείου, στις 31 Οκτωβρίου 2014, η οποία εκδηλώθηκε επειδή ο ίδιος είχε… φάει ξύλο στο συγκεκριμένο κατάστημα κατά τη διάρκεια καυγά. Είχε πυροβολήσει με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 43χρονου θαμώνα, πατέρα δύο παιδιών και τον τραυματισμό μιας σερβιτόρας, ενώ είχε κάνει το ίδιο και στις 6 Νοεμβρίου σε καφενείο στον Αγ. Παντελεήμονα χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Μετά το αιματοκύλισμα στο Μικρολίμανο, ο «Όλντι» είχε διαφύγει στην Αλβανία και περίπου ενάμιση χρόνο μετά, την 31η Αυγούστου, συνελήφθη στα σύνορα Σκοπίων-Βουλγαρίας στον συνοριακό σταθμό του παραθεριστικού κέντρου Gueshevo της Βουλγαρίας. Το διάστημα που ακολούθησε, εκδόθηκε στην Ελλάδα δυνάμει διεθνούς εντάλματος σύλληψης και στις 29 Σεπτεμβρίου απολογήθηκε στον 27ο τακτικό ανακριτή που είχε αναλάβει την έρευνα για το περιστατικό της επίθεσης στον δικηγόρο.

Ο 62χρονος νομικός είχε από την πρώτη στιγμή απορρίψει το ενδεχόμενο κίνητρο των δραστών να ήταν η ληστεία. Αντίθετα, υποστήριζε ότι εκτελούσαν συμβόλαιο θανάτου εναντίον του και υποδείκνυε ως ηθικό αυτουργό τον εκπρόσωπο εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας, ο οποίος αντιμετωπίζει κακουργηματική δίωξη για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου και του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), που εκπροσωπείται στο δικαστήριο από τον κ. Αντωνόπουλο.

Οι αστυνομικοί που είχαν αρχικά χειριστεί την υπόθεση, είχαν αποδώσει το συμβάν σε ληστεία, επισημαίνοντας ότι οι δράστες, προτού ανοίξουν πυρ εναντίον του δικηγόρου τραυματίζοντάς τον στο σαγόνι, είχαν αρπάξει απ’ αυτόν ένα τσαντάκι με 30.000 ευρώ. Αυτό όμως που δεν «κόλλαγε» ήταν ο διάλογος ενός λεπτού του δράστη με τον δικηγόρο, πριν τον πυροβολήσει αφού είχε ήδη αρπάξει τον χαρτοφύλακα με τα χρήματα. Αρχικά είχαν συλληφθεί ως δράστες δύο ομογενείς από το Καζαχστάν, που στην πορεία της ανάκρισης είχε προκύψει ότι δεν είχαν καμία ανάμειξη στην υπόθεση.

Την εκδοχή του συμβολαίου θανάτου φέρεται να έχει ατύπως επιβεβαιώσει ένας ακόμη Αλβανός με το προσωνύμιο «Κλόντι», που συμμετείχε στις επιθέσεις με τον Αρμπέρ Μπάκο. Ο κακοποιός διατηρούσε επαφές με τον 34χρονο «Όλντι» και είχε  συσχετιστεί με εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου κατά μελών αντίπαλων «φατριών» του εγκλήματος για λογαριασμό της Greek Mafia. Ο «Κλόντι» είχε συλληφθεί στα Σεπόλια, στο διαμέρισμα αναζητούμενου εκτελεστή συμβολαίων θανάτου για λογαριασμό της ελληνικής μαφίας. Ανάμεσα στα προς εκτέλεση «συμβόλαια» ήταν πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., για 250.000 ευρώ, και πρωτοκλασάτων μελών αντίπαλων συμμοριών.

Ο «Όλντι» είχε απασχολήσει τις Αρχές από το 1995 για παράβαση του νόμου περί Αλλοδαπών, το 1998 για κλοπές. Το 2005 στην περιοχή της Θεσσαλονίκης για κλοπές και για το νόμο Περί Αλλοδαπών. Το 2012 στην περιοχή της Ομονοίας, για αδικήματα κλοπών. Υπήρξε παραγγελία φυλάκισης για το Κατάστημα Κράτησης Χανίων, από όπου και αποφυλακίστηκε  στις 29-03-2012 για να περάσει σε αιματηρή δράση.

 

thetoc.gr

 

 

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis