Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 26/06/2015

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σήμερα σε παραλία μπροστά από ένα ξενοδοχείο της τουριστικής ζώνης της πόλης Σους, στην κεντροανατολική Τυνησία, και υπάρχουν νεκροί, ο αριθμός των οποίων δεν έχει διευκρινισθεί, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

«Πυροβολισμοί σε παραλία μπροστά από ένα ξενοδοχείο του Καντάουι, υπάρχουν θύματα», μετέδωσε το κανάλι. Το υπουργείο Εσωτερικών δεν ήταν σε θέση να δώσει άμεσα πληροφορίες.

Πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας έκαναν γνωστό πως σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας από τους δράστες της επίθεσης. Το υπουργείο Εσωτερικών πριν λίγο επιβεβαίωσε το θάνατο 27 ατόμων, μεταξύ των οποίων ξένοι, και ενημέρωσε ότι ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί. Διευκρίνισε επίσης πως η επίθεση «πραγματοποιήθηκε σε δύο ξενοδοχεία» και πως «η επιχείρηση αυτή τη στιγμή συνεχίζεται».

Μια πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας που βρίσκεται επιτόπου δήλωσε πως ένας δράστης της επίθεσης που ήταν οπλισμένος με Καλάσνικοφ κείτεται νεκρός στο σημείο που τον σκότωσαν οι αστυνομικοί.

Δεν είναι σαφές αν υπήρχαν και άλλοι δράστες.

Η τουριστική ζώνη της Σους αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα της Τυνησίας που προσελκύει επισκέπτες από την Ευρώπη και από γειτονικές χώρες της βόρειας Αφρικής.

Φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας έξω από το ξενοδοχείο.

Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα τρεις μήνες μετά την πολύνεκρη επίθεση στο Μουσείο Μπαρντό.


http://www.iefimerida.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis