Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:39 | 23/06/2018

Ο Γάλλος πρόεδρος συνάντησε τον Ισπανό πρωθυπουργό στο Παρίσι σε μια αναζήτηση κοινού βηματισμού για ένα θέμα που εξακολουθεί να διχάζει τόσο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και ξεχωριστά στα κράτη-μέλη.

«Η αποβίβαση αποτελεί σεβασμό στους κανόνες και τις αρχές του ανθρωπισμού, εξ ου και μιλάμε για το εγγύτερο ασφαλές λιμάνι. Όμως, για το λόγο αυτό, υποστηρίζουμε, μόλις αποβιβάζονται επί ευρωπαϊκού εδάφους, τη δημιουργία κλειστών κέντρων με τις προδιαγραφές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με ευρωπαϊκά μέσα», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

[custom:google-ads]

Από την πλευρά του, ο Πέδρο Σάντσεθ υπογράμμισε πως «θέλουμε να τονίσουμε συνειδητά αυτά που μας ενώνουν και να στείλουμε στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη μια εικόνα ισχύος και ενότητας. Έτσι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε τέτοιες παγκόσμιες προκλήσεις».

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι βλέπει θετικά τη δημιουργία ενός μηχανισμού που θα επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στα κράτη-μέλη που, όπως είπε, ενώ ωφελούνται από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αρνούνται υπό καθεστώς εθνικού εγωισμού να συνδράμουν στη διαχείριση μεταναστευτικών ζητημάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο dikaiologitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis