Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 17/11/2019

Έχει επιλεγεί από τα Σώματα Ασφαλείας και τον Στρατό ως σκύλος φύλαξης, ανίχνευσης και ανεύρεσης ναρκωτικών και εκρηκτικών.

Στα κυναθλήματα «ακτινοβολεί» τόσο, ώστε αφήνει τους «αντιπάλους» στη σκιά του.

Είναι ο σκύλος της φυλής Μαλινουά, που χαίρεται να… εργάζεται.

Πρόθυμος, συνεργάσιμος, οξυδερκής, δραστήριος, είναι ο σκύλος που κρέμεται από τα χείλη του ιδιοκτήτη/κηδεμόνα του.

Ο εκτροφέας και εκπαιδευτής σκύλων, Παναγιώτης Γιαννιώτης, μας παρουσιάζει τον σκύλο της φυλής Μαλινουά.

«Το Μαλινουά ανήκει στους βελγικούς ποιμενικούς και είναι ένας εκ των τεσσάρων τύπων της φυλής (Μαλινουά, Γκρένενταλ, Τερβίρεν, Λακενουά).

Το 1881 ιδρύθηκε στο Βέλγιο ο πρώτος όμιλος βελγικών ποιμενικών, και ξεκίνησε την αρχική απογραφή των σκύλων.

[custom:google-ads]

Εμφάνιση

Το Μαλινουά είναι ένας ισορροπημένος, τετράγωνος σκύλος. Συγκεκριμένα, παρατηρώντας τον από το πλάι, η πάνω γραμμή του σώματος με τα μπροστινά πόδια φαίνονται σαν να σχηματίζουν τετράγωνο.

Είναι σκύλος μεσαίου μεγέθους, τα αυτιά είναι τριγωνικά και στητά.

Ο αρσενικός είναι πιο εντυπωσιακός σε σύγκριση με το θηλυκό. Το τρίχωμά του είναι κοντό και πυρόξανθο, με μαύρη μάσκα, μαύρα αυτιά, και δεν έχει ανάγκη μεγάλης περιποίησης.

Ο εκτροφέας της φυλής Μαλινουά και εκπαιδευτής σκύλων, Παναγιώτης Γιαννιώτης

Υγεία

Είναι σκύλος με καλή υγεία και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Χαρακτήρας – Προσωπικότητα

Η ευφυΐα του και η αστείρευτη διάθεση να κάνει πράγματα σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του, τον κάνει ιδανικό σκύλο εργασίας. Είναι φυλή που μπορεί να κάνει οποιοδήποτε κυνάθλημα σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που επιλέγεται κατά κόρον από τα Σώματα Ασφαλείας και τον Στρατό όλου του κόσμου (ανίχνευση ναρκωτικών, εκρηκτικών, φύλαξη χωρών, κτλ).

Μπορεί να συμβιώνει αρμονικά μέσα στην οικογένεια, αρκεί από πολύ νωρίς να γίνει η απαραίτητη κοινωνικοποίηση. Με τα παιδιά μπορεί να δημιουργήσει άριστες σχέσεις.

Δεν ενδείκνυται για ανθρώπους που δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο να ασχοληθούν μαζί του, καθώς μπορεί να γίνει νευρικός.

Εκπαίδευση

Η εκπαίδευσή του είναι απαραίτητο να ξεκινήσει σε μικρή ηλικία για να μπουν σωστές βάσεις, ούτως ώστε να αποφύγουμε μελλοντικές ανεπιθύμητες συμπεριφορές.

Πρέπει να έρθει σε επαφή, από πολύ νωρίς, με τα όποια ερεθίσματα θα συναντήσει στο υπόλοιπο της ζωής του.

Σε γενικές γραμμές είναι ένας σκύλος ανθρωποκεντρικός, ακούραστος, ατρόμητος, δυνατός, γεμάτος ζωντάνια. Είναι η καλύτερη παρέα».

Πηγή: ygeiamou.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis