Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:59 | 29/05/2016

Το ενδεχόμενο μανιακού δολοφόνου με σεξουαλικά κίνητρα, που δεν αποκλείεται να ξαναχτυπήσει σύντομα, εξετάζουν πλέον οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, μετά το... τοίχος που έπεσε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς από τις εξετάσεις δεν προέκυψε ταυτοποίηση αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού με αυτά του «δράκου» του Αμαρουσίου. Αν τελικά πρόκειται για άλλον δράστη, κάνουν λόγο για «μελετημένο» δολοφόνο, ο οποίος είτε φορούσε γάντια, είτε ήταν πολύ τυχερός!

 Στον τόπο του φρικιαστικού εγκλήματος της Ελευθερίας Αγραφιώτη, από τις κολώνες του υπόγειου γκαράζ, τις πόρτες του κλιμακοστασίου, τις κουπαστές από τα κάγκελα, από το δάπεδο, τα ρούχα του θύματος, τα κλιμάκια των εγκληματολογικών εργαστηρίων συνέλεξαν δεκάδες ανόμοια αποτυπώματα και δείγματα γενετικού υλικού. Από αυτά, 2-3, διαφορετικά εντοπίζονται κοντά στα σημεία του... μαρτυρίου, ωστόσο φαίνεται να δικαιολογούνται, με τους αστυνομικούς να μην μπορούν να τα συσχετίσουν με αυτά του δολοφόνου της. Οι εξετάσεις των ευρημάτων ολοκληρώθηκαν χωρίς να προκύψει καμία ταυτοποίηση με τον 30χρονο «δράκο» του Αμαρουσίου, με τους αστυνομικούς να ευελπιστούν σε κάποιο «λάθος» που θα αναδειχθεί από την επανάληψή τους. Αρνητικές είναι και οι εξετάσεις ταυτοποίησης από το αυτοκίνητο της 69χρονης γυναίκας. Αναμένουν και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων από τα δείγματα της σορού της Ελευθερίας Αγραφιώτη.

          Οι αστυνομικοί προέβησαν και σε μία «αναπαράσταση», μεταφέροντας στον χώρο του εγκλήματος, τον μέχρι χθες, βασικό ύποπτο για την διάπραξή του, τον 30χρονο «δράκο» του Αμαρουσίου. Με ιδιότυπες πρακτικές αναπαράστασης τον άφησαν να κινηθεί στον χώρο, χωρίς όμως να μπορεί να προσανατολιστεί. Έμοιαζε να ήταν άγνωστος σε αυτόν, ενώ δεν εμφάνισε ψυχολογικές μεταπτώσεις, παράξενη συμπεριφορά ή εκνευρισμό που να αναδεικνύει παρουσία του στο χώρο και εμπλοκή του στο έγκλημα.

          Την ίδια ώρα το αποτύπωμα παπουτσιού στον τόπο του εγκλήματος δεν ταυτοποιείται με κανένα από τα ζευγάρια παπουτσιών του 30χρονου, αλλά ανήκει στο ίδιο το θύμα. Αν και οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση ακόμη δεν αποκλείουν την συμμετοχή του 30χρονου στο έγκλημα, οι έρευνες ουσιαστικά ξεκινούν από το μηδέν!

          Αυτό το «σκοτάδι» στις έρευνες, όπως εκείνο στο οποίο βρήκε φρικτό θάνατο η 69χρονη, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην καθυστέρηση εντοπισμού του πτώματος εξαιτίας της ολιγωρίας κάποιων αστυνομικών να αναζητήσουν την άτυχη γυναίκα στο κτίριο  που εντοπίστηκε το αυτοκίνητό της. Οι αστυνομικοί έχασαν πολύτιμο χρόνο και αξιοποιήσιμο υλικό λόγω αυτής της καθυστέρησης, που είχε ως αποτέλεσμα η σορός να βρεθεί σε προχωρημένη σήψη, ενδεχομένως να αλλοιωθούν ή χαθούν πολύτιμα στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος.

          Για τους αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση είναι μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι δεν ταυτοποιείται ο 30χρονος «δράκος», κάτι που μεγεθύνει τον προβληματισμό τους από την πιθανή επικίνδυνη «σύμπτωση», στην ίδια περιοχή, να υπάρχει και άλλος μοναχικός, εμφανώς αδίστακτος, δολοφόνος με σεξουαλικά κίνητρα, που δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε Serial Killer!

 

 

 

www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis