Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:59 | 30/03/2018

Στις τελευταίες θεσμικές συναντήσεις της Ένωσής μας, με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. Παπαζαφείρη Χρήστο, καθώς και με τον Διευθυντή Ασφαλείας Αττικής Υποστράτηγο κ. Ψωμά Γεώργιο, για ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα, ένα από τα αιτήματά μας, ήταν η έγκαιρη και δύο ημέρες πριν τουλάχιστον, έκδοση διαταγής για λήψη των μέτρων τάξης σε γνωστές συναθροίσεις-συγκεντρώσεις-συνέδρια κλπ.

Το αίτημά μας, έγινε αποδεκτό και εκδόθηκε Διαταγή της Γ.Α.Δ.Α., για την έγκαιρη γνωστοποίηση ενίσχυσης λήψης μέτρων ασφαλείας από τις Διευθύνσεις για γνωστές εκδηλώσεις.

Ταυτιζόμενοι πλήρως με την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, γνωστοποιούμε ότι, παρά την έκδοση της διαταγής, διοικητές, επικεφαλείς Υποδιευθύνσεων, να μην λαμβάνουν υπ΄ όψη τόσο τις Διαταγές του κ. Γενικού, όσο και το σχετικό Π.Δ. 394/2001 και ζητούν ενίσχυση της Υπηρεσίας τους (Υ.Α.Ν.Α.) την 00.30 ώρα το βράδυ της 30-03-2018, για λήψη μέτρων ασφάλειας από τις 11.00 το πρωί της ίδιας ημέρας, με τόπο διεξαγωγής των μέτρων το Λαύριο. Αποτέλεσμα των ανωτέρω, η διαταγή για ενίσχυση, με αστυνομικό από τον Πειραιά, να φτάσει στην Υ.Α.Π μετά της 00:30 η ώρα. Το πιο εξωφρενικό είναι ότι πουθενά στο έγγραφο δεν γίνεται μνεία για όχημα μεταφοράς των αστυνομικών από την έδρα της Υπηρεσίας τους στο Λαύριο, όπου θα διεξαχθεί το 12ο Περιφερειακό Συνέδριο παραγωγικής Ανασυγκρότησης στο Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, την 30 και 31/03/2018. Πρόκειται φυσικά για εκδήλωση η οποία είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό.

Μέτα από άμεση παρέμβαση των προεδρείων των Ενώσεων και ιδιαίτερα της Ένωσης Υπαλλήλων Αθηνών, θα ληφθεί τουλάχιστον μέριμνα από την Διοίκηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την μεταφορά των διατιθέμενων αστυνομικών με υπηρεσιακό λεωφορείο από την Γ.Α.Δ.Α. στο Λαύριο.

Θεωρούμε και εμείς δεδομένο ότι, η Ηγεσία θα αναζητήσει τους λόγους για την μη έγκαιρη ενημέρωση των προϊστάμενων υπηρεσιών για ενίσχυση, με ταυτόχρονη αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών, αν προκύπτουν, από τους υπεύθυνους.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος
Λιότσος Σπυρίδων

Η Γεν. Γραμματέας
Μαλαχία Αργυρώ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis