Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:59 | 04/08/2016

Η υπόθεση με την παρουσία της Αστυνομίας στα Φιλιατρά και τη γύρω περιοχή είναι σαν το φαινόμενο με το ποτήρι, όπου κάποιος το βλέπει μισογεμάτο και ο άλλος μισοάδειο.

Η πρώτη εκδοχή. Ομάδα πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας θα βρίσκεται μόνιμα στα Φιλιατρά, όπου θα δοκιμαστεί επίσης ο θεσμός του αστυνομικού πόλης. Αυτό συμφωνήθηκε σήμερα σε σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτης, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, που συμμετείχε σε αυτή, όπως επίσης συμμετείχε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας και μια σειρά άλλοι παράγοντες.

Ειδικότερα, σε σχετικό δελτίο Τύπου από το πολιτικό γραφείο του Πέτρου Κωνσταντινέα, σημειώνονται τα εξής: «Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Δ. Αναγνωστάκη, του Υπαρχηγού της ΕΛ. ΑΣ. κ. Ι. Διαμαντόπουλου, του Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Π. Κωνσταντινέα, του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Π. Κατσίβελα συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου και τοπικών στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια εξεύρεσης επιπρόσθετης ενίσχυσης στο πρόβλημα αστυνόμευσης της πόλης των Φιλιατρών. Στη συνάντηση, η οποία ήταν σε πολύ θετικό κλίμα, αποφασίστηκε η μόνιμη και αδιάκοπη παρουσία ομάδας ΟΠΚΕ στην πόλη και η ανάπτυξη του θεσμού του αστυνομικού πόλεως ο οποίος θα στεγάζεται σε χώρο που θα προτείνει ο κ. Κατσίβελας.

Τέλος, τέθηκε υπό εξέταση η δυνατότητα μόνιμης μεταφοράς-εγκατάστασης αστυνομικής δομής στη πόλη των Φιλιατρών στο άμεσο μέλλον. Οι προσπάθειες από πλευράς μας για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες των Φιλιατρών και μόνο αποτελεί το κύριο μέλημά μας».

Η δεύτερη εκδοχή. Το αστυνομικό τμήμα κλείνει. Όπως είπε ο γενικός γραμματέας, με το σχεδιασμό θα θεσμοθετηθεί αστυνομική δύναμη και παρουσία στην περιοχή και αυτή θα είναι διαρκής ώστε και αστυνόμευση να παρέχεται και οι κάτοικοι να νιώθουν ασφαλείς.

Πρόταση που έπεσε στο τραπέζι για λειτουργία ενός Α.Τ. μόνο στα Φιλιατρά για να καλύπτει και Γαργαλιάνους και Κυπαρισσία, που παραμένουν σε λειτουργία Α.Τ., απορρίφθηκε πάραυτα και με έντονη δυσφορία του γενικού γραμματέα και όχι μόνο.

 Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα, παρά τα όσα έχουν προηγηθεί και είτε αυτό είναι δείγμα πολιτικού πολιτισμού είτε όλοι είχαν άλλα κατά νου, ίσως ποιός θα χρεωθεί τις όποιες αρνητικές εξελίξεις και αντιδράσεις του κόσμου.

 Από τη δημοτική Αρχή Τριφυλίας, κρατούνται χαμηλοί τόνοι και μικρά καλάθια παρά το γεγονός ότι στα Φιλιατρά, ήδη από χθες το απόγευμα, κάποιοι μόνο που δε θριαμβολογούσαν, ενώ σοβαροί και σκεπτόμενοι αυτοδιοικητικοί και πολίτες ήταν προβληματισμένοι και σφόδρα δυσαρεστημένοι, αφού επισήμως ενημερώθηκαν για το "λουκέτο" στο Α.Τ. και θεωρούν πως τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα και "χρυσώνουν το χάπι" απλώς!

Στη συνάντηση με το γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης παρόντες ήταν ο βουλευτής, Πέτρος Κωνσταντινέας, που πριν δυο μήνες προανήγγειλε το "λουκέτο" στα Α.Τ. Φιλιατρών και Κοπανακίου, ο δημαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ο αντιδήμαρχος Φιλιατρών, Βασίλης Παπαθεοδοσίου και οι δημοτικοί σύμβουλοι από τα Φιλιατρά, Δημήτρης Σαρμαντζής, Γιώργος Ασημακόπουλος και Μπάμπης Καλογερόπουλος.
 
Των Αντώνη Πετρόγιαννη, Ηλία Γιαννόπουλου

 

www.tharrosnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis