Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:17 | 19/10/2019

«Η νέα πολιτική ηγεσία έχει δώσει κατευθύνσεις στη φυσική ηγεσία για το πώς πρέπει να δρα η Ελληνική Αστυνομία στα Εξάρχεια. Υπάρχει αλλαγή στο πώς αντιμετωπίζονται οι αναρχομπαχαλάκηδες από τα ΜΑΤ. Υπάρχει αλλαγή στο θέμα των καταλήψεων, γιατί το προηγούμενο διάστημα, ενώ υπήρχαν οι εισαγγελικές παραγγελίες προς την Αστυνομία να βγάλει τους καταληψίες από μέσα, κάτι τέτοιο δεν γινόταν», δηλώνει στο «Π» ο γενικός γραμματέας του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Παρασκήνιο», Κώστας Παπαδόπουλος

 

Ο ίδιος προσθέτει πως «ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει δώσει ρητή οδηγία ότι πρέπει να τελειώσει το θέμα των καταλήψεων στα Εξάρχεια, κάτι που βλέπουμε ήδη να υλοποιείται. Βέβαια, στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, υπάρχουν κάποιοι αστερίσκοι. Ένας απ’ αυτούς είναι και ότι περιπτώσεις όπως η κατάληψη “Gare”, που στις 26 Αυγούστου πήγε η Αστυνομία εκεί και έβγαλε έξω τους οικονομικούς μετανάστες, φτάσαμε μετά από δύο μήνες οι δυνάμεις των ΜΑΤ να δέχονται δολοφονικές επιθέσεις από θρασύδειλους αναρχομπαχαλάκηδες. Δεν πρέπει οι διμοιρίες και οι συνάδελφοί μου των ΜΑΤ να στέκονται ως ακίνητοι στόχοι, ως βορά στον κάθε θρασύδειλο, άρρωστο, που με την ταμπέλα του αναρχικού ξεσπά το μένος του πάνω στους συναδέλφους μου».

«Όσον αφορά το εάν πρέπει να είναι τα Εξάρχεια αστυνομοκρατούμενα ή όχι, εμείς σαν Ομοσπονδία Ειδικών Φρουρών έχουμε επισημάνει ότι επιτυχία θα είναι όταν κάνει διελεύσεις το περιπολικό όχημα του ΑΤ Εξαρχείων, χωρίς να υπάρχουν παντού αστυνομικοί υπό τον φόβο της επίθεσης. Να επανέλθει, δηλαδή, η κανονικότητα στα Εξάρχεια, όπως σε όλες τις φιλήσυχες γειτονιές της Αθήνας. Το να υπάρχουν παντού αστυνομικοί σε κάθε στενό και να συμπλέκονται με υποτιθέμενες αναρχικούς δεν είναι καλή εικόνα για εμάς. Ευτυχώς οι συμπολίτες μας είναι για πρώτη φορά κοντά στην Αστυνομία», σημειώνει ακόμα ο κ. Μαυροειδάκος.

«Έχει καθυστερήσει η επανίδρυση της ΔΕΛΤΑ»

Για την επικείμενη επιστροφή της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, ο Γ.Γ. των Ειδικών Φρουρών ξεκαθαρίζει: «Καταρχήν δεν υπάρχει καμία Ομάδα ΔΕΛΤΑ. Μπορεί ο πρωθυπουργός να υιοθέτησε την πρόταση του Σωματείου μας ότι πρέπει να επανέλθει, αλλά για κάποιους λόγους έχει καθυστερήσει η επανίδρυσή της και απ’ ό,τι φαίνεται δεν νομίζω να είναι ΔΕΛΤΑ αυτό που πάει να γίνει. Θα βοηθήσουμε κι εμείς, γιατί ήταν πρότασή μας, νομίζω όμως ότι χρειάζεται κάτι άλλο, ώστε να είναι η Ομάδα ΔΕΛΤΑ όπως ήταν παλαιότερα, χωρίς βέβαια τις ακρότητες που υπήρχαν, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και λειτουργία εντός των πλαισίων του νόμου. Αλλά νομίζω ότι η λέξη “ΔΕΛΤΑ” πρέπει να είναι το “άλφα και το ωμέγα” αυτής της υπό σύσταση ομάδας».

Σε ερώτηση, τέλος, του «Π» για το εάν υπάρχει ανησυχία για τρομοκρατικό χτύπημα με στόχο αστυνομικό, ο Στράτος Μαυροειδακός απαντά: «Εμείς κάθε πρωί ξυπνάμε με μία αγωνία: Οι συνάδελφοί μου που επιχειρούν στα Εξάρχεια να γυρίσουν όλοι πίσω στις οικογένειές τους και στα σπίτια τους. Δεν σας κρύβω ότι έχουμε μία ανησυχία, γιατί δυστυχώς υπάρχουν ακόμη κάποια νοσηρά μυαλά, αλλά οι συνάδελφοί μου είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις. Ελπίζω να μη βρεθεί κάποιος που θα θελήσει να κάνει την επανάστασή του, πυροβολώντας εναντίον αστυνομικών, εργαζόμενων, που το μόνο που κάνουν είναι να υπερασπίζονται τον νόμο και να προστατεύουν τον πολίτη».

Πηγή:  katechaki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis