Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 01/06/2021

«Το οργανωμένο έγκλημα είναι εδώ και χρόνια στο προσκήνιο, απλώς έχει αλλάξει κάτι πολύ σημαντικό. Το χρήμα. Δεν είναι ο πορτιέρης της δεκαετίας του 80 – πλέον έχουν γίνει μεγάλες ομάδες. Αυτά τα 500 άτομα της λίστας του κ. Χρυσοχοΐδη, έχουν συλληφθεί επανειλημμένα κανένας από αυτούς όμως δεν είναι στη φυλακή» ανέφερε ο Στράτος Μαυροειδάκος, Γενικός Γραμματέας ειδικών Φρουρών ΕΛ.ΑΣ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό alpha 98,9 και στην εκπομπή «Ραντάρ» με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο.

«Εμένα με ενδιαφέρει όταν τους συλλαμβάνουμε με οπλοκατοχή να μην τους αφήνουμε ελεύθερους  – δεν έχουν τυχαία όπλα. Βλέπουμε πως ενεργούν. Υπάρχουν ποινικοί που κάνουν διάφορες δραστηριότητες αλλά όταν φτάνουν στο σημείο να νομιμοποιούν αυτά τα παράνομα χρήματα μέσων διάφορων δραστηριοτήτων όπως φούρνοι – κάβες  και κατασκευαστικές εταιρίες, δεν το έχουν σε τίποτα να δοθούν εντολές δολοφονιών.»


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ασφαλιστική επιδότηση ένστολων για απώλεια ζωής από ατύχημα


Για το ρόλο της αστυνομίας είπε: "Η αστυνομία δεν είναι εύκολο να αποτρέψει τέτοιες ενέργειες όταν έχουν συλληφθεί όλοι αυτοί πολλές φορές."

"Αυτή τη στιγμή διακινούνται τεράστια χρηματικά ποσά που μόνο ένα πράγμα θα τους κάνει να κλειστούν στο καβούκι τους – δέσμευση της περιουσίας τους.

Ερωτηθείς αν αυτά τα άτομα έχουν επικοινωνία με άτομα της αστυνομίας και της πολιτικής ο κος Μαυροειδάκος απάντησε: «όλα τα δάκτυλα του χεριού μας δεν είναι ίδια εννοείται ότι υπάρχουν δικογραφίες που δείχνουν ότι εχουν επαφή με αυτούς τους χώρους.»

Αυτό που τον απασχολεί είναι: αν δεν γίνει κάτι δραστικό να δούμε τι θα γίνει και τι θέλουμε ακριβώς δεν θα έχουμε αποτελέσματα. Πρέπει να προστατεύσουμε τους πολίτες από το οργανωμένο έγκλημα. Εμείς βιώνουμε και μια μεγάλη αγωνία καθημερινά γιατί μπορεί αύριο μεθαύριο να κλαίμε με κροκοδείλια δάκρυα όλοι μας. Το θέμα είναι να μην έχουμε παράπλευρες απώλειες.

 

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis