Στο µικροσκόπιο του εφέτη ανακριτή έχουν µπει οι συνοµιλίες των κατηγορουµένων ως µελών του κυκλώµατος της µαφίας των φυλακών, µε πρωταγωνιστή έναν Αλβανό κρατούµενο. Ο φερόµενος ως αρχηγός του κυκλώµατος µιλάει ανενόχλητος στο κινητό του τηλέφωνο όλη την ηµέρα, επικοινωνώντας κυρίως µε δικηγόρους και επιδιώκοντας είτε να βγάλει χρήµατα ή να εκφράσει τους φόβους του ότι µπορεί να τον δολοφονήσουν µέσα στη φυλακή.
Είναι πάντως εντυπωσιακό το γεγονός ότι συνοµιλεί µε τουλάχιστον τρεις δικηγόρους, µία εκ των οποίων είναι η αγαπηµένη του, η οποία πήρε πριν από λίγες ηµέρες τον δρόµο για τον Κορυδαλλό, αρνούµενη την κατηγορία της συµµετοχής σε εγκληµατική οργάνωση.
[custom:google-ads]
Κρατούµενος: Με τους δηµοσιογράφους που θα µιλήσεις…
∆ικηγόρος: Ναι, αγάπη µου, τι;
Κρατούµενος: Με ποιον θα κάνουµε σχέση εµείς, για να τους ζητήσουµε και λεφτά γι’ αυτό το θέµα; Ποιος είναι ο πιο καλός απ’ όλους;
∆ικηγόρος: Εσύ από τα τηλέφωνα τα λες έτσι, τόσο ωραία. Και δεν ξέρεις ότι κάποιος µας ακούει αυτήν τη στιγµή. Σε παρακαλώ.
Λίγες ηµέρες µετά τον θάνατο Αλβανού κρατουµένου, ο φερόµενος ως αρχηγός της µαφίας αρχίζει να φοβάται ότι κινδυνεύει και η δική του ζωή.
Κρατούµενος: Εχουν βγει οι εξετάσεις του Τούσα, έχουν βγει ότι έχει δηλητηριαστεί.
∆ικηγόρος: Οτι τι; Κρατούµενος: Οτι τον έχουν δηλητηριάσει.
∆ικηγόρος: Εσύ εµπλέκεσαι πουθενά σε αυτό το πράγµα;
Κρατούµενος: Μα φυσικά και όχι, ήταν κολλητός µου.
∆ικηγόρος: Α…να ζητήσουµε τις εξετάσεις τότε.
Κρατούµενος: Ναι, τα έχω ζητήσει και εγώ.
Σε άλλη συνοµιλία µε τη γυναίκα δικηγόρο, φοβάται ότι θα είναι ο ίδιος το επόµενο θύµα.
Κρατούµενος: Ε…άκου. ∆εν θέλω πολλά λόγια. Εγώ είµαι για να πεθάνω τώρα, ξέρεις.
∆ικηγόρος: Σταµάτα, σε παρακαλώ, αγάπη µου, δεν θέλω να ξανακούσω να λες τέτοια πράγµατα.
Κρατούµενος: Ελα εδώ αύριο, φτιάχνω χαρτί για τον εισαγγελέα.
∆ικηγόρος: Ναι, ναι, για τη ζωή σου…
Κρατούµενος: Ναι, για να µην έχουµε την τύχη του Τούσα και των άλλων.
Ο κρατούµενος ωστόσο δεν πιστεύει ότι ο συµπατριώτης του πέθανε από παθολογικά αίτια, αλλά ότι τον σκότωσε σωφρονιστικός υπάλληλος….
∆ικηγόρος: Το πιστοποιητικό θανάτου λέει ότι ο άνθρωπος πέθανε από θέµα στην καρδιά.
Κρατούµενος: Από θέµα καρδιά, ε;
∆ικηγόρος: Ναι, ναι.
Κρατούµενος: Ε, τότε θα του δηλώσω κάτι. Κάποιος θα πεθάνει, όχι από την καρδιά, αλλά από σφαίρα.
∆ικηγόρος: Εγώ σου λέω να περιµένουµε να δούµε τι θα πει ο γιατρός, ο ιατροδικαστής.
Κρατούµενος: ∆εν πέθανε από καρδιά. Τον δηλητηριάσανε. Ο π…ς ο Α……ς.»
Οπως όµως καταθέτει ο σωφρονιστικός υπάλληλος, το 2017 ο κρατούµενος τον είχε απειλήσει γιατί πίστευε ότι προστατεύει τον επιχειρηµατία Αριστείδη Φλώρο, κρατώντας τον στο ψυχιατρείο.
«Εκείνο το διάστηµα µε πήρε τηλέφωνο και επιβεβαιώνοντας την εµπλοκή, µου ζητούσε εξηγήσεις, γιατί παραµένει ο Φλώρος στο ψυχιατρείο και δεν τον διώχνω, αντιθέτως τον προστατεύω εκεί, µε αποτέλεσµα να µην µπορεί αυτός να τον εκβιάζει αποτελεσµατικά και να πάρει τα λεφτά του. Και κατέληξε ότι αυτό πρέπει να το κάνω οπωσδήποτε. Του είπα “ρε, πάλι τα ίδια άρχισες, τα ίδια που έλεγες για τον Π.Α.;”. Του το είπα αυτό, γιατί λίγο καιρό πριν µε είχε ξαναπάρει τηλέφωνο και µου είχε πει να διώξω τον συγκεκριµένο κρατούµενο από το ψυχιατρείο, γιατί έχω µάθει εκεί να προστατεύω τους π… και δεν µπορεί να τον σκοτώσει εκεί. Κι αν δεν τον διώξω, εννοούσε τον Φλώρο, θα αναγκαστεί να σκοτώσει τη µάνα του και γι’ αυτό θα φταίω εγώ. Και τις δύο φορές, είναι αλήθεια, η κουβέντα µας κατέληξε σε εκατέρωθεν βρισιές, µε τη µόνιµη επωδό του: “Εγώ για καλό σου το λέω”».