Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:29 | 13/04/2017

Δολοφονήθηκε χθες βράδυ, γύρω στις 9.30 μ.μ. ο επιχειρηματίας Άντρος Ροδοθέου στο χωριό Γεράσα της Λεμεσού. 

Η δολοφονία έγινε σε απόμερο σημείο σε χωράφι με τις πρώτες πληροφορίες, να αναφέρουν ότι ο Ροδοθέου πήγε στην περιοχή για να δει φιλικό του πρόσωπο.

Από την απέναντι όχθη του ποταμού όπου βρισκόταν η απομονωμένη εξοχική κατοικία φιλικού του προσώπου, στο χωριό Γεράσα της Επαρχίας Λεμεσού, φαίνεται πως ρίφθηκαν οι πυροβολισμοί εναντίον του 61χρονου επιχειρηματία από τη Λευκωσία, Άντρου Ροδοθέου, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Την ώρα του φόνου, ο Ροδοθέου παρακαθόταν σε δείπνο με τρία ακόμα πρόσωπα και σε ανύποπτο χρόνο όταν σηκώθηκε για να πάει το πιάτο του στην κουζίνα κι ενώ περνούσε από το καθιστικό, δέχτηκε αριθμό πυροβολισμών από αυτόματο όπλο, ίσως καλάσνικοφ. Πληροφορίες θέλουν το θύμα να δέχτηκε αρχικά έναν πυροβολισμό και στη συνέχεια να δέχτηκε ριπή ή πιπές διασταυρούμενων πυρών. 

ΔΗΛΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Σε δηλώσεις του στη σκηνή, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, ανέφερε πως η Αστυνομία διερευνά υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και ότι το θύμα είχε επισκεφθεί από το απόγευμα τη μικρή εξοχική κατοικία φιλικού του προσώπου, στην οποία έφτασαν δυο ακόμη πρόσωπα.

Γύρω στις 21:00 κι ενώ το θύμα βρισκόταν κοντά σε συρόμενη γυάλινη τζαμαρία, δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών από πυροβόλο όπλο, μπροστά στα μάτια των τριών άλλων προσώπων.

«Υπάρχει μεγάλος αριθμός πυροβολισμών από πυροβόλο όπλο και εξετάζουμε κατά πόσο οι δράστες ήταν περισσότεροι του ενός», ανέφερε ο κ. Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι «σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται ότι οι πυροβολισμοί έρχονται από βορειοδυτικά, από την απέναντι όχθη του ποταμού».

Η σκηνή αποκλείστηκε και τα τρία πρόσωπα που ήταν μαζί με το θύμα οδηγήθηκαν για κατάθεση στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού, ενώ αυτοψία διενήργησε ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους. Οι εξετάσεις επί του σημείου θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας.

Ο δράστης ή οι δράστες πυροβόλησαν τον Ροδοθέου με αυτόματο όπλο. Η σκηνή του εγκλήματος παραμένει αποκλεισμένη από τις αστυνομικές Αρχές, ενώ αναμένεται η διενέργεια της νενομισμένης νεκροτομής στην σορό του 61χρονου, η οποία και θα καταδείξει τον ακριβή αριθμό σφαιρών που δέχθηκε ο επιχειρηματίας. 

newsit.com.cy

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis