Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:49 | 03/12/2014

 

Tην ώρα που στην Ελλάδα ο Υπουργός Άμυνας κ. Δένδιας καλούσε τα πληρώματα της φρεγάτας ''Υδρα'' και του ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας για να τους συγχαρεί για την συμβολή τους - μαζί με το Λιμενικό Σώμα - στην διάσωση 695 παρανομων μεταναστών νότια της Ιεράπετρας, η Τουρκία με συντονισμένη προσπάθεια δια του Τύπου επιχειρούσε να αμαυρώσει τις ελληνικές ανθρωπιστικές δράσεις στον τομέα αυτό με συστηματικές συκοφαντίες και ψεύδη. 

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που έγινε από το Αρχηγείο της Ακτοφυλακής της Τουρκίας - και την οποία επικαλείται η εφημερίδα  Miliyet και άλλες - ισχυρίζεται πως η πλαστική λέμβος παράνομων μεταναστών που κατέβαλαν προσπάθεια να περάσουν από το τουρκικό Ντικιλί στη Λέσβο, ...τρυπήθηκε δήθεν από σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού και 16 παράνομοι μετανάστες που επέβαιναν εγκαταλείφθηκαν στο θάνατο στο κέντρο της θάλασσας. Τους παράνομους μετανάστες διέσωσε, γράφει, η Τουρκική Ακτοφυλακή.

Μυθεύματα- ''Μαύρο σχέδιο προπαγάνδας''

Πρόκειται φυσικά για μυθεύματα, όπως μας είπε αρμόδια επίσημη πηγή του Λιμενικού Σώματος- κάτι που δεν γίνεται για πρώτη φορά. Άλλοτε οι Τούρκοι ''εκβιάζουν'' τους ταλαίπωρους μετανάστες να δηλώσουν κατά των Ελλήνων, άλλοτε οι ίδιοι οι μετανάστες τα λένε για να ...κολακευόσουν τους Τούρκους δουλεμπόρους και άλλοτε φαίνεται τα διοχετεύουν οι ίδιες οι Τουρκικές αρχές στο πλαίσιο ενός μαύρου προπαγανδιστικού σχεδίου με στόχο τις ελληνικές υπηρεσίες. Τώρα φαίνεται να έστησαν αυτήν την συκοφαντία επειδή ξέρουν ότι η ΕΕ και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις θα ψάξουν την Τουρκία διότι το φορτηγό με του 695 παράνομους μετανάστες είχε ξεκινήσει από την Μερσίνα της Τουρκίας και οι υπηρεσίες της έχουν ευθύνες ( για πιθανή ανοχή ή και συμμετοχή για τον απόπλου)!

Οι ξένοι έμαθαν για την Ιεράπετρα!

Λίγο πολύ η ελληνική πλευρά ήξερε ότι ...κάτι θα σκαρφιστεί η τουρκική προπαγάνδα, διότι η απήχηση της διασωσης των 695 από την Ελλάδα, ήταν διεθνής. Το είπε και ο κ. Δενδιας: ''Πρέπει δε να σας πω ότι αυτό παρατηρήθηκε και από τη διεθνή κοινότητα. Καταλαβαίνετε τι θα είχε συμβεί αν στην ώρα της δικής μας ευθύνης, στο δικό μας γεωγραφικό χώρο, χάναμε 700 ανθρώπινες ζωές επειδή δεν θα είχαμε καταφέρει να τους διασώσουμε.  Αντίθετα, αυτή τη στιγμή αποδείξαμε στους εταίρους μας ότι έχουμε απόλυτη επάρκεια, ότι έχουμε τη δυνατότητα να επιχειρούμε και να πετυχαίνουμε το αποτέλεσμα''.
.


Να πως ...σέρβιραν οι Τούρκοι το ψέμμα

Προς επίρρωση όλων αυτών ιδού πως ...συντονισμένα διάφορες εφημερίδες της Τουρκίας παρουσιάζουν το ...παραμύθι που τους σέρβιραν για τους 16 της Λέσβου: 

Η Yeni Safak έχει τον τίτλο «Τους βύθισε το ελληνικό σκάφος του Λιμενικού»  και υποστηρίζειότι οι ίδιοι οι παράνομοι μετανάστες είπαν ότι τους βύθισε πλοίο του Ελληνικού Λιμενικού και τους εγκατέλειψε στη θάλασσα και ότι με τους ελιγμούς του ελληνικού σκάφους τραυματίστηκε και ένας παράνομος μετανάστης στο πόδι.
Η Zaman, έχει τίτλο «Το Ελληνικό σκάφος τους εγκατέλειψε στο θάνατο και τους έσωσε το Τουρκικό Λιμενικό». 
Η Bugun, «Η Ελλάδα τους βύθισε και η Τουρκία τους έσωσε» . 
Η Hurriyet, «Βυθίστηκε η ανθρωπιά» . 
Η Aksam, «Ελληνικός βασανισμός στο Αιγαίο» 
Η Posta, «Οι Έλληνες τους βύθισαν και οι Τούρκοι τους έσωσαν».
Η Takvim, «Τι έκανες γείτονα;».
Η Turkiye, «Τους έσωσαν οι Τούρκοι στρατιώτες» και, 
Η Vatan, «Το Ελληνικό Λιμενικό τους άφησε σε άσχημη κατάσταση».
Επίσης η έκδοση Αιγαίου της Haberturk, «Οι παράνομοι μετανάστες έμειναν στη θάλασσα» και η έκδοση Σμύρνης της Milliyet, «Ο γείτονας τους άφησε στη μέση της θάλασσας».

Έχει κανείς αμφιβολία ότι πρόκειται για συντονισμένο σχέδιο προπαγάνδας;

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis