Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:46 | 21/02/2017

Ολοένα περισσότερο φουντώνουν τα σενάρια για την μεταστέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγαλόπολης, και τα δεδομένα για την ακριβή τοποθεσία μεταστέγασης να αλλάζουν συνεχώς.

Οι μειωμένοι πόροι και η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας αναγκάζουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγαλόπολης να αλλάξει στέγη, καθώς ο υπάρχων χώρος στον οποίο στεγάζεται έως τώρα είναι μισθωμένος.

ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ

Τα σενάρια μεταστέγασης της Υπηρεσίας είναι δύο και αφορούν σε δομές οι οποίες δεν απαιτούν την καταβολή κάποιου μισθώματος από πλευράς Πυροσβεστικής.
Πρώτη λύση είναι η απόκτηση του κτιρίου και του οικοπέδου του πρώην Κτηνιατρείου στη Μεγαλόπολη, δομή η οποία ανήκει στον Δήμο, και η δεύτερη λύση είναι να γίνει μεταστέγαση του σταθμού  εκτός ιστού της πόλης και συγκεκριμένα στον χώρο των διοδίων του ΜΟΡΕΑ στη Βελιγοστή.

ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης δεν επιθυμούν να φύγει η υπηρεσία από την πόλη, θεωρώντας ότι σε κάποιο περιστατικό στο οποίο κινδυνεύει η ζωή κάποιου κατοίκου ή η περιουσία του θα ήταν προτιμότερο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής να είναι μέσα στην πόλη και όχι σε απόσταση η οποία να αγγίζει τα 10 χιλιόμετρα.
Την ίδια στάση έχουν και οι εργαζόμενοι της Πυροσβεστικής καθώς πιστεύουν ότι η μετεγκατάστασή τους στη Βελιγοστή δεν θα επιφέρει ωφέλειες στο κοινωνικό σύνολο το οποίο και υπηρετούν.

ΠΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ

Η  δημοτική αρχή της πόλης είχε δρομολογήσει κάποιες ενέργειες  για την απόκτηση του κτιρίου και του οικοπέδου του πρώην Κτηνιατρείου, έτσι ώστε να γίνει εκεί η μεταστέγαση και να μην φύγει από την πόλη. Το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί όμως έρχεται  από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μεγαλόπολης η οποία αναφέρει ότι το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο είναι χαρακτηρισμένος χώρος πρασίνου. Οπότε με βάση αυτή την αναφορά, το υπουργείο Γεωργίας δεν μπορεί να προχωρήσει στην παραχώρηση του χώρου στην Πυροσβεστική.
Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 έγινε στη Μεγαλόπολη Δημοτικό Συμβούλιο, ένα εκ των 23 θεμάτων είχε τίτλο: «Περί τροποποίησης του Εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου πόλης Μεγαλόπολης στο Ο.Τ. 57».

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στο κτίριο της Πυροσβεστικής στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη οι Παπαδολιόπουλος Αθανάσιος Πρόεδρος Ε.Υ.Π.Σ. Πελοποννήσου , Δρόσος Νικόλαος Γραμματέας ,  Σίνης Στυλιανός Υπεύθυνος Επικοινωνίας μίλησαν για το θέμα και για τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς τους έτσι ώστε να κυλήσουν ομαλά.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Π.Υ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Για το θέμα μίλησε και ο νέος Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Θεόδωρος Λαρέζος ο οποίος παρακολουθεί το ζήτημα. Με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του τις 25 Ιανουαρίου 2017 είχε επισκεφτεί τον δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο και  εν συνεχεία τον  χώρο όπου αναμένεται να γίνει η μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής στη Μεγαλόπολη.

Ο κ. Λαρέζος τόνισε ότι το Πυροσβεστικό Σώμα πρέπει να μεταφερθεί σε κάποιο άλλο κτίριο καθώς η υπηρεσία δεν δύναται πλέον να καταβάλει μίσθωμα για τη στέγασή του. Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε ότι θα παρακολουθεί το ζήτημα που έχει προκύψει με τη μεταστέγαση στον χώρο εντός της Μεγαλόπολης.
Όπως ανέφερε, σε προηγούμενη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο είχε λάβει τις διαβεβαιώσεις ότι η Π.Υ Μεγαλόπολης θα πάει στο οικόπεδο του πρώην Κτηνιατρείου.
Φάνηκε αισιόδοξος ότι τα αιτήματα των εργαζομένων της Υπηρεσίας του, αλλά και των κατοίκων της περιοχής, θα έχουν αντίκτυπο στην επιλογή του χώρου.

Διαβάστε περισσότερα στο arcadiaportal.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis