Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 15/07/2019

Μειωμένος κατά…δέκα ακόμη άτομα, θα είναι από σήμερα ο αριθμός των αστυνομικών του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στην Ξάνθη, αφού ήδη οι άνθρωποι αυτοί έχουν διαταχθεί να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις στην Αθήνα.

Έτσι τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για την Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης και το λιγοστό προσωπικό της, ενώ αυξάνεται η «αγωνία» για την σωματική ακεραιότητα των υπαρχόντων αστυνομικών στο ΠΡΟΚΕΚΑ αλλά και των μεταναστών, μέχρι να έρθουν νέοι αστυνομικοί (είτε αποσπασμένοι είτε μέσω πρόσληψης).

Προσλήψεις που «συγκαταλέγονται» κατά τα άλλα στην «ατζέντα» του νέου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και παλιού «γνώριμου» για τους αστυνομικούς κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος και εξήγγειλε μεταξύ άλλων προσλήψεις αστυνομικών, επαναφορά του «αστυνομικού της γειτονιάς» αλλά και ενίσχυση της ομάδας «ΔΕΛΤΑ».

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ»

Για όλα τα παραπάνω μίλησε στην «Θ», ο πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Νομού Ξάνθης κ. Νίκος Γουναρίδης, ο οποίος ανέφερε ότι «γνωρίζετε πολύ καλά και λέμε συνέχεια για το πρόβλημα που έχουμε ιδιαίτερα στην Ξάνθη αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Στην Ξάνθη προπαντός είναι τραγική η κατάσταση με την υποστελέχωση των υπηρεσιών. Ο κ. Χρυσοχοϊδης ξέρει πολύ καλά το υπουργείο μας και της λειτουργίες του και σύμφωνα με τις εξαγγελίες του, στόχος είναι η πρόσληψη αστυνομικού προσωπικού. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε. Εφόσον έκαναν επίσημες εξαγγελίες, λογικά θα το κάνουν. Περιμένουμε να δούμε βέβαια πότε και τι θα γίνει. Το ζήτημα είναι ότι εμείς εδώ, αποτελούμε μια ιδιαίτερη περιοχή. Είμαστε οι «ακρίτες» της χώρας και έχουμε και άλλα προβλήματα, όπως το μεταναστευτικό. Πρέπει να είναι όλα αρμονικά σχεδιασμένα. Δεν έχουμε μόνον ένα πρόβλημα. Έχουμε πολλά».

«ΜΕΙΟΝ…ΔΕΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΚΕΚΑ – ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ»

«Αυτήν την στιγμή, η Αθήνα έχει μεγάλο πρόβλημα και με μια διαταγή που βγήκε πριν λίγες ημέρες, δημιουργείται ένα ακόμη τεράστιο πρόβλημα σε εμάς. Έχουμε κάποιο αποσπασμένο προσωπικό στην φύλαξη του ΠΡΟΚΕΚΑ. Κάποιοι από αυτούς έχουν «μάχιμες» οργανικές υπηρεσίες και έτσι έχουν έρθει διαταγές για να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους. Αυτό σημαίνει ότι το ήδη μειωμένο προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης και του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης, μειώνεται τραγικά και θα είναι πολύ δύσκολο πρώτον για να λειτουργήσει, δεύτερον να διαφυλαχθεί η  ασφάλεια προσωπικού και τρίτον να διαφυλαχθεί και η ασφάλεια των κρατουμένων. Ένας αριθμός 10 αστυνομικών θα επιστρέψει άμεσα πίσω, μέχρι και σήμερα δηλαδή θα πρέπει να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους στην Αθήνα. Χωρίς αυτόν τον αριθμό των 10 αστυνομικών, ο αριθμός του προσωπικού στο ΠΡΟΚΕΚΑ, φτάνει μετά βιας το 50% του προσωπικού που θα πρέπει να υπάρχει, για τον αριθμό των μεταναστών που κρατούνται. Το ίδιο πρόβλημα έχουν και άλλες όμορες περιοχές όπως η Αλεξανδρούπολη και η Δράμα. Κόβονται και εκεί οι αποσπάσεις του προσωπικού, όμως το ζήτημα είναι ότι το μοναδικό κλειστό κέντρο φύλαξης είναι το δικό μας. Στις άλλες περιοχές δημιουργούνται άλλα προβλήματα, εδώ όμως, στην Ξάνθη, δημιουργείται θέμα ασφάλειας του προσωπικού, των μεταναστών και γενικά όλης της πόλης» συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «το θέμα είναι ότι μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις και να έρθει το προσωπικό, φοβάμαι μην είναι πολύ αργά για πολλές και δύσκολες καταστάσεις που ενδέχεται να δημιουργηθούν στην πόλη μας. Εννοείται ότι υπάρχει κίνδυνος και εμείς θέλουμε πρώτα από όλα να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα των αστυνομικών που είναι στην διεύθυνσή μας».

«ΧΡΗΖΕΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ»

Κλείνοντας ο κ. Γουναρίδης, σημείωσε ότι «γενικά πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του συστήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Άλλα είναι τα προβλήματα στην Αθήνα, άλλα στην Κρήτη, άλλα στην Πελοπόννησο, άλλα στην Θράκη. Πρέπει κάποτε να κοιτάξουν και τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες που έχει η κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας. Αυτά θα προτείνουμε στον νέο υπουργό. Θα επισημάνουμε όλα τα ζητήματα. Από την δική του την πλευρά, ο ίδιος κάνει λόγο για ενίσχυση των υπηρεσιών στην Αθήνα (γιατί εχει μεγάλο πρόβλημα). Είναι σωστή η σκέψη του, αλλά το ζήτημα είναι ότι πρέπει να κοιτάξουν τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Αυτό βέβαια είναι περισσότερο θέμα της διεύθυνσης της περιφέρειάς μας να το επισημάνει και να το μεταφέρει».

thraki.com.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis