Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:59 | 28/10/2019

Δυστυχώς οι στρεβλώσεις και οι αδικίες του μισθολογίου που επιβλήθηκε στο Αστυνομικό προσωπικό το 2017 δεν έχουν τέλος.

Όλες οι Συνδικαλιστικές οργανώσεις και η Ομοσπονδία μας, έγκαιρα κατήγγειλαν το εν λόγω μισθολόγιο για τις αδικίες στη κατανομή του μισθού, καθώς ο σκοπός του όπως διαφάνηκε από την αρχή είναι η συγκράτηση των δαπανών με τη “φτωχοποίηση” του Αστυνομικού προσωπικού.

Και ενώ όλα αυτά τα χρόνια δεν έγινε καμία προσπάθεια να μειωθεί ο προϋπολογισμός του Υπουργείου μας, είτε με την εξάλειψη της γραφειοκρατίας, τον εκσυγχρονισμό και τον έλεγχο των άσκοπων και δαπανηρών μετακινήσεων του προσωπικού, η τότε πολιτική ηγεσία κάλεσε τον ήδη κακοπληρωμένο Αστυνομικό να πληρώσει από τη τσέπη του τη δική της χρόνια κακοδιαχείριση!

Το έγκλημα αυτό συνεχίζεται να τελείται έως σήμερα και όλοι μας με αγωνία αναμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη δικαίωσή μας!

Πολλά έχουν ειπωθεί για τις στρεβλώσεις του μισθολογίου, όπως ο διαχωρισμός των Αστυνομικών ανάλογα με τον τρόπο εισαγωγής τους στο Σώμα ή τη σημασία του Βαθμού που φέρει ο καθένας εις βάρος των χρόνων Υπηρεσίας και όχι μόνο.

[custom:google-ads]

Εμείς θα αναφερθούμε σε ένα ακόμα τραγελαφικό μεν, αλλά μεγάλης σημασίας για όλους μας.

Δυστυχώς ή ευτυχώς καθιερώθηκε ένα επίδομα “Ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας”, που κατά λέξη αφορά τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας στις οποίες εκτίθενται οι Αστυνομικοί σε σχέση με άλλους εργαζόμενους του Ελληνικού Δημοσίου.

Κατά την άποψη του Νομοθέτη, αδικαιολόγητη για εμάς, είναι διαφορετικές οι συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζει ο έγγαμος Αστυνομικός, ο έγγαμος με τέκνα και δεν τις αντιμετωπίζει ο άγαμος!

Είναι δυνατόν και όμως ναι!

Και υπάρχει και συνέχεια, όταν ενηλικιωθούν τα τέκνα, ο Αστυνομικός υπόκειται σε μια μείωση 60 ευρώ στο μισθό του, διότι σύμφωνα με τον Νομοθέτη αλλάζουν οι συνθήκες εργασίας του!

Είναι περιττό να τονίσουμε ότι απαιτούμε από τη πολιτική ηγεσία τη στοιχειώδη λογική ιδίως όταν ασχολείται με τόσο σοβαρά θέματα όπως η μισθοδοσία του Αστυνομικού προσωπικού.

Θα ήταν πολύ θετικό, εκτός από την κατάργηση του εν λόγω μισθολογίου που είμαστε σίγουροι ότι θα επέλθει με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σύντομο χρονικό διάστημα,

με παρέμβαση της νέας πολιτικής ηγεσίας να καταργηθεί ο διαχωρισμός αυτός και να δίνεται το εν λόγω επίδομα που αφορά τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας σε όλους τους Αστυνομικούς ολόκληρο, ανεξάρτητα από την οικογενειακή τους κατάσταση και να μην υπάρχει μείωση του επιδόματος όταν αυτή αλλάζει!

ΕΝΑ-ΜΠΡΟΣΤΑ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis