Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:37 | 06/12/2018

Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται στο κέντρο του Ηρακλείου, με συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές, μετά το τέλος της πορείας για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Ομάδα νεαρών, που αποκόπηκε από την συγκέντρωση, κατευθύνθηκε προς την οδό Χάνδακος και εκεί ξεκίνησε η ένταση. Οι νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ αλλά και φωτοβολίδες εναντίον των δυνάμεων της αστυνομίας. Ακολούθησε καταδίωξη των νεαρών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει ήδη τέσσερις προσαγωγές, δύο ανδρών και δύο γυναικών.

Στο σημείο επικρατεί μεγάλη ένταση, ενώ έντρομοι οι πολίτες που βρίσκονται στο κέντρο προσπαθούν να προφυλαχθούν, καθώς τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν το κλείσιμο των καταστημάτων.
303917.jpg

Μια ομάδα αντιεξουσιαστών, αποτελούμενη από περίπου 25 άτομα, βγήκε από την πορεία, κατευθύνθηκε προς την οδό Δασκαλογιάννη, στο κέντρο της πολης και πέταξε μολότοφ σε ένα κάδο απορριμμάτων έξω από το 1ο Γυμνάσιο καθώς και μια σακούλα με κόκκινη μπογιά.

Στη συνέχεια, οι αντιεξουσιαστές κατευθύνθηκαν προς την πλατεία της Σπλάντζιας, για να επανέλθουν λίγη ώρα αργότερα κρατώντας ξύλα και πετώντας πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν στο σημείο που εκδηλώθηκε αρχικά η ένταση.

 

 

Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Δασκαλογιάννη, ενώ οι αντιεξουσιαστές με “ορμητήριο” το στενό της Δασκαλογιάννη, για περίπου ένα τέταρτο, επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο κατά των αστυνομικών.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ, η ομάδα των αντιεξουσιαστών αποχώρησε από το σημείο ενώ δύναμη της ΕΛΑΣ παραμένει εκεί, σε επιφυλακή.

 

Πηγές: flashnews, zarpanews, ekriti.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis