Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:04 | 19/06/2021

Ανώτερη αξιωματικός της Metropolitan Police του Λονδίνου που είχε απολυθεί, ως καταδικασμένη για κατοχή βίντεο με περιεχόμενο παιδικής κακοποίησης, αποκαταστάθηκε, για μια λεπτομέρεια. Για την ακρίβεια, για κάτι που δεν έγινε -ενώ έπρεπε- πριν της κοινοποιηθεί η απόλυση.

Η 56χρονη Νόβλετ Ρόμπιν Ουίλιαμς είχε λάβει στο κινητό της το επίμαχο βίντεο, μέσω του Whatsapp -από την αδελφή της που το είχε λάβει από τον σύντροφο της-, αλλά δεν το είχε 'ανοίξει'. Δηλαδή, δεν το είχε δει. Όπως αναφέρει το Sky News, οι ένορκοι στη δίκη της δεν πείστηκαν από τον ισχυρισμό της πως δεν γνώριζε πως το βίντεο 'υπάρχει' στο κινητό της και την καταδίκασαν το Νοέμβριο του 2019 σε 200 ώρες κοινωνικής εργασίας.

Το Μάρτιο του 2020 έχασε τη δουλειά της, έπειτα από ειδική πειθαρχική διαδικασία που έκρινε πως η καταδίκη της ήταν 'σοβαρό παράπτωμα'.

Το Φεβρουάριο του 2021 η Ουίλιαμς έκανε έφεση στην οποία ανέφερε ότι δεν της είχε γίνει προειδοποίηση/σύσταση για 'σοβαρό παράπτωμα', πριν ενημερωθεί για το τέλος της σχέσης της με το αστυνομικό σώμα. Το εφετείο απέρριψε τον ισχυρισμό. Εκείνη δεν παραιτήθηκε της προσπάθειας και αναζήτησε το δίκιο της στην Ένωση Αστυνομικών Επιθεωρητών -που ανέθεσε σε ανεξάρτητο φορέα την έρευνα. Την Τετάρτη 16/6 πάνελ των αστυνομικών επιθεωρητών αποφάσισε πως βάσει κανονισμών έπρεπε να της γίνει γραπτή προειδοποίηση -καθώς είθισται αυτή να προηγείται της όποιας απόλυσης. Η Ένωση πρόσθεσε και ότι η ανεξάρτητη επιτροπή που ερεύνησε το θέμα, βρήκε την απομάκρυνση της 'άδικη' και 'αναίτια' και ως εκ τούτου, η έφεση της δικαιώθηκε, ενώ διατάχθηκεη επιστροφή της στο σώμα.

Η Metropolitan Police σχολίασε ότι “περιμένουμε την οριστική απόφαση. Μόλις τη λάβουμε, θα την εξετάσουμε και ακολούθως θα επικοινωνήσουμε με την κ. Ουίλιαμς και τους εκπροσώπους της”. Η δημοσίευση της απόφασης αναμένεται να γίνει σε μια εβδομάδα.

www.news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis