Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:16 | 13/05/2018

Χτύπημα σε κύκλωμα λαθρεμπόρων τσιγάρων με διεθνείς προεκτάσεις, κατάφερε το Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων - Αρτέμιδας αποδεικνύοντας για μιαν ακόμη φορά την επιχειρησιακή ικανότητα των στελεχών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr, οι αστυνομικοί του Τ.Α. Σπάτων – Αρτέμιδας έθεσαν υπό παρακολούθηση δύο Ουκρανούς αμέσως μόλις έφθασαν με πτήση από την Κωνσταντινούπολη στο αεροδρόμιο «Ελ Βενιζέλος», έχοντας μαζί τους τέσσερις μεγάλες βαλίτσες με συνολικά 2.675 πακέτα τσιγάρα τα οποία επρόκειτο να ρίξουν στην ελληνική αγορά.

[custom:google-ads]

Τα πακέτα αυτά βέβαια δεν είχαν τη χαρακτηριστική ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού του Τελωνείου και έτσι το κράτος θα έχανε ένα αρκετά μεγάλο, αναλογικά, ποσό.

Οι δύο Ουκρανοί, ηλικίας 21 και 25 ετών, επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αττικής με κατεύθυνση τη Ραφήνα αλλά αποβιβάστηκαν με τις κατάφορτες βαλίτσες τους στην Αρτέμιδα.

Όλη αυτή την ώρα οι αστυνομικοί του Τ.Α. Σπάτων – Αρτέμιδας τους είχαν υπό στενή παρακολούθηση ενώ μόλις οι δυο λαθρέμποροι αποβιβάστηκαν οι αστυνομικοί περίμεναν να εντοπίσουν κάποιον συνεργό τους ο οποίος ενδεχομένως να τους παραλάμβανε από το σημείο.

Όσο όμως η ώρα περνούσε δεν συνέβαινε τίποτε και τελικά τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επενέβησαν και συνέλαβαν τους δύο Ουκρανούς.

Όπως αποδείχθηκε στην προανάκριση οι δύο λαθρέμποροι έκαναν συχνά ταξίδια από την Ουκρανία όχι μόνο προς την Ελλάδα μέσω Τουρκίας αλλά και προς άλλες χώρες της Ευρώπης όπως η Ελβετία και η Ισπανία προφανώς για να μεταφέρουν – και εκεί – λαθραία τσιγάρα.

Και ενώ οι αστυνομικοί έκαναν όσο καλύτερα μπορούσαν τη δουλειά τους, η Δικαιοσύνη στην οποία οδηφγήθηκαν ναι μεν τους καταδίκασε σε φυλάκιση έξι μηνών όμως οι δύο καταδικασμένοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι!

Βέβαια αυτό κάθε άλλο παρά μειώνει την αξία της αποτελεσματικής επέμβασης των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Σπάτων – Αρτέμιδας οι οποίοι απέδειξαν για μιαν ακόμη φορά ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης των κάθε λογής εγκλημάτων!

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες που εξασφάλισε το notioanatolika.gr από τα παράνομα τσιγάρα που έφεραν στην Ελλάδα οι δύο Ουκρανοί:

tsig1

tsig2

tsig3

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis