Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:34 | 19/08/2018

Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης τριών Γάλλων τουριστών έχει στηθεί από το μεσημέρι στο Φαράγγι του Ριντόμου. Συγκεκριμένα, “συναγερμός” σήμανε στις 15.30 το μεσημέρι όταν 2 Γάλλοι περιπατητές κάλεσαν τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και δήλωσαν πως έκαναν πεζοπορία στο Φαράγγι του Ριντόμου και πως είχαν χαθεί. Αμέσως σήμανε συναγερμός σε Πυροσβεστική Καλαμάτας και Αστυνομία, αλλά ειδοποιήθηκε και η ομάδα εθελοντών διασωστών “Γαία” Μάνης, προκειμένου να συνδράμουν και να εντοπίσουν τους γάλλους πεζοπόρους. Στο φαράγγι μετέβη και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, προκειμένου να συντονίσει τις έρευνες.
Από τις συντεταγμένες που έδωσαν οι 2 εκ των γάλλων πεζοπόρων-ο τρίτος ακόμα αναζητείται- φαίνεται ότι βρίσκονται στις αρχές του φαραγγιού, σε υψόμετρο 1.900 μέτρων, στη θέση που προσδιορίζεται ως “Κλήμα”.
[custom:google-ads]
Οι ίδιοι δήλωσαν πως πήραν χαρτογραφημένο μονοπάτι μέσα στο φαράγγι αλλά στην πορεία χάθηκαν, ενώ άγνωστο ακόμα παραμένει που βρίσκεται ο τρίτος πεζοπόρος της παρέας, καθώς δεν έχει εντοπιστεί.

Οι έρευνες συνεχίζονται και κλιμάκιο από 3 πυροσβέστες, 7 εθελοντές-διασώστες της “Γαία” Μάνης και αστυνομικοί προσεγγίζουν το σημείο, που έδωσαν το στίγμα τους οι 2 Γάλλοι, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να εντοπιστεί και ο τρίτος της παρέας πριν πέσει η νύχτα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει το MessiniaLive από τους διασώστες, η επιχείρηση έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, καθώς το σημείο όπου έχουν εντοπιστεί οι Γάλλοι πεζοπόροι είναι δύσβατο και απαιτούνται σκοινιά για να τους απεγκλωβίσουν.

Μαίρη Περδικέα

Πηγή: messinialive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis