Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:29 | 19/11/2017

Μεγάλη νίκη στις εκλογές της Κεντροαριστεράς για την Φώφη Γεννηματά που, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, δείχνει να κερδίζει άνετα την πρώτη θέση έναντι του κ. Ανδρουλάκη. 

Στα αποτελέσμτα με ενσωμάτωση 80% η κ. Γεννηματά καταλαμβάνει το 57.34% έναντι 42.66% του κ. Ανδρουλάκη.

[custom:google-ads]

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο συγχαρητήριο τηλεφώνημα προς την κ. Γεννηματά έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και το δεύτερο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ στο γραφείο της κ. Γεννηματά βρέθηκαν στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ, μεταξύ αυτών οι κ. Μιλτιάδης Παπαϊώαννου, Κώστας Γείτονας και Θανάσης Τσούρας. 

Συγχαρητήρια προς την κ. Γεννηματά έδωσαν οι συνυποψήφιοί της στον πρώτο Γύρο Γ. Καμίνης, Σταύρος Θεοδωράκης, Απόστολος Πόντας, ο κ. Θεοχαρόπουλος αλλά και ο κ. Τούντας. 

Συγχαρητήριο μήνυμα έστειλε μέσω twitter και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

 

Θέλω να συγχαρώ τη @FofiGennimata για την εκλογή της. Και προσβλέπω πάντα σε μια ειλικρινή συνεννόησή μας για τα σημαντικά ζητήματα του τόπου.

 

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα 

Δείτε το σχετικό γράφημα με τα αποτελέσματα και τη σύγκριση με τον α' γύρο:

 

 

 

 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν. Αλιβιζάτος: «Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι νικήτρια είναι η κ. Γεννηματά». Σημείωσε δε ότι η κ. Γεννηματά προηγείται σε όλες τις περιφέρειες πλην της Κρήτης. 

Σημειώνεται ότι συνολικά στον δεύτερο γύρο ψήφισαν περίπου 156.000 άτομα. 

Στον πρώτο γύρο, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, είχαν ψηφίσει 210.000.Οι δυο διεκδικητές Φώφη Γεννηματά και Νικος Ανδρουλάκης πήραν συνολικά 138.066 ψήφους. Η κ. Γεννηματά ξεπέρασε τις  86.000 και ο κ. Ανδρουλάκης τις 51.000.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis