Μεγάλη φωτιά στην Κρήτη - Ελικόπτερα και πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες [ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ
Μεγάλη φωτιά στην Κρήτη - Ελικόπτερα και πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες [ΒΙΝΤΕΟ]

Μια πραγματική μάχη με τις φλόγες είναι αυτή που δίνουν οι πυροσβέστες στα Αχλάδια Σητείας εκεί όπου μαίνεται μεγάλη φωτιά.

Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 2 πεζοπόρα τμήματα, 7 οχήματα της ΠΥ με 14 πυροσβέστες καθώς και τα 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα που διαθέτει το νησί. 

Σύμφωνα με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων της Κρήτης Γιάννη Μαραγκάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr η φωτιά που μαίνεται είναι μεγάλη και μεταξύ άλλων έχει ζητηθεί η βοήθεια του Στρατού και της Πολιτικής Προστασίας.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν και υδροφόρες του Δήμου Σητείας. Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Κοζυράκης μιλωντας στο «Ραδιο Κρήτη», σημείωσε ότι: «η φωτιά είναι μεγάλη και ξεκίνησε κοντά στο χωριό Αχλάδια. Η κατεύθυνση της είναι προς το φαράγγι της περιοχής και αν περάσει απο εκεί θα πλησιάσει το χωριό της Συκιάς. Οι άνεμοι είναι ισχυροί και δυσκολεύουν το έργο, σε συνδυασμό με το δύσβατο της περιοχής».

Να σημειωθεί ότι από τις φλόγες δεν κινδυνεύουν ούτε οι ανεμογεννήτριες αλλά ούτε και το χωριό ενώ το έργο των πυροσβεστών δυσχαιρέρουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Πηγή: ekriti.gr