Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:28 | 13/12/2018

«Αστακός» από το μεσημέρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Παλαί ντε Σπορ και τις τρεις αντισυγκεντρώσεις που διοργανώνονται, οι δύο για το Μακεδονικό -στον Λευκό Πύργο και έξω από το χώρο της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ- και η τρίτη από αναρχικές συλλογικότητες στην Καμάρα.

Η ηγεσία της ΕΛΑΣ, με επικεφαλής τον αρχηγό, αντιστράτηγο, Αριστείδη Ανδρικόπουλου, μετακόμισε από χθες στη Θεσσαλονίκη και στο αστυνομικό μέγαρο της οδού Μοναστηρίου γίνονται συνεχώς συσκέψεις για το σχέδιο αποτροπής επεισοδίων, με αρκετές εναλλαγές.

[custom:google-ads]

«Η αντισυγκέντρωση έξω από το Παλαί ντε Σπορ δεν θα γίνει. Κανείς από τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο που γίνεται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν θα φτάσει στο χώρο της ομιλίας του πρωθυπουργού», διαβεβαιώνουν στελέχη της αστυνομίας, που δεν κρύβουν ωστόσο τον προβληματισμό τους για τις τρεις αντισυγκεντρώσεις.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Διαταγή για αποσπάσεις αστυνομικών στο εξωτερικό


Τουλάχιστον 20 διμοιρίες των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) έχουν φτάσει στη Θεσσαλονίκη από διάφορες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, ενώ σήμερα προσγειώνεται και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, το οποίο θα κάνει πτήσεις πάνω από την πόλη, βοηθούμενο και από το ειδικό drone.

Στόχος της αστυνομίας είναι το συλλαλητήριο για την Μακεδονία να περιοριστεί στην πλατεία του Λευκού Πύργου, και να μην μετακινηθούν οι συμμετέχοντες προς το Παλαί ντε Σποτ.

Ιδιαίτερα μέτρα θα ληφθούν για όσους μπουν στο κλειστό γυμναστήριο για να παρακολουθήσουν την ομιλία του πρωθυπουργού. Θα γίνονται συνεχείς έλεγχοι και δεν θα επιτραπεί να μπουν στο χώρο σημαίες, πλακάτ και πανό, παρά μόνο αυτά που θα τοποθετήσουν από νωρίς οι διοργανωτές.

Το ερώτημα είναι πώς θα αποτραπεί να μπουν στον χώρο της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, στοιχεία που ενδεχομένως θα δημιουργήσουν πρόβλημα.

 

Μέτρα και στο ΑΠΘ

Έκτακτα μέτρα λαμβάνονται και στο Α.Π.Θ., καθώς δεν αποκλείεται μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου να θελήσουν να δημιουργήσουν εστίες έντασης. «Το πανεπιστήμιο έχει 37 εισόδους, δεν είναι εύκολο να ελέγχονται όλες, ούτε μπορούμε να ζητούμε ταυτότητα από όλους όσοι μπαίνουν στο campus», αναφέρουν στελέχη της αστυνομίας.

Προβληματισμός επικρατεί και για τα τρία θεματικά πάρκα που υπάρχουν μέσα στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο, από το οποίο υπάρχει πρόσβαση προς το Παλαί ντε Σπορ. Το Πάρκο του Ηρακλή, ο Αστερόκοσμος και η Έκθεση Van Gogh Alive συγκεντρώνουν τις απογευματινές ώρες μεγάλο αριθμό παιδιών και η πρόταση προς τους υπεύθυνους των εκθέσεων αυτών να μην λειτουργήσουν σήμερα.

Ο καιρός ωστόσο δεν φαίνεται να είναι σύμμαχος των διαδηλωτών, καθώς από χθες επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην Θεσσαλονίκη, ενώ επιπλέον υπήρχε συνεχές ψιλόβροχο και για σήμερα η πρόβλεψη της ΕΜΥ κάνει λόγο για βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

[custom:google-ads]

Tο θέμα πάντως της σημερινής ομιλίας του πρωθυπουργού εξακολουθεί να προκαλεί και πολιτικές κόντρες στη Θεσσαλονίκη. Χτες ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε υψηλούς τόνους στη διοικούσα της ΝΔ που υπέδειξε όσους «αναστατώνουν την πόλη» ως υπεύθυνους για ενδεχόμενα επεισόδια.

«H Ν.Δ. ουσιαστικά προαναγγέλλει έκτροπα την Παρασκευή, καταλογίζοντας προκαταβολικά στον ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για αυτά. Φαίνεται ότι η πρόσφατη πρόταση του Μιχαλολιάκου για συνεργασία συγκίνησε τόσο τη Ν.Δ., που πλέον έχει επιλέξει ανοιχτά την πολιτική της συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή. Ο δημοκρατικός κόσμος της Βόρειας Ελλάδας θα απαντήσει αποφασιστικά μέσα από τη μαζική του συμμετοχή στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης. Η εποχή των Γκοτζαμάνηδων και των τρίκυκλων έχει τελειώσει και όσοι θέλουν να την αναβιώσουν θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή:  ethnos.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis