Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:28 | 16/08/2019

Τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα ξεκινά η Ρωσία, έχοντας φέρει 100 νέους πολεμικούς μηχανισμούς στα στρατεύματα της μόλις από τις αρχές Αυγούστου. 

Στη Ρωσία, στρατεύματα στην Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια της χώρας έχουν εξοπλιστεί με περισσότερα από 100 νέα οπλικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας από τις αρχές Αυγούστου. Όλα αυτά στο πλαίσιο του σχεδίου προμηθειών που έχει η χώρα για την άμυνα της, δήλωσε την Πέμπτη ο Διοικητής της Περιφέρειας, Συνταγματάρχης Αλεξάντερ Λάπιν.

«Από τις αρχές Αυγούστου, 109 αντικείμενα διαφόρων στρατιωτικών αναγκών κατέφθασαν για να εξοπλίσουν τις μονάδες και τους στρατιωτικούς σχηματισμούς της Περιφέρειας στο πλαίσιο του σχεδίου αμυντικής προμήθειας που εκτελούμε», δήλωσε ο Συνταγματάρχης.

Τα νέα οπλικά συστήματα περιλαμβάνουν σύγχρονα πολεμικά ραντάρ Podlyot για το ραδιοτεχνικό κέντρο στην στρατιωτική βάση Novosibirsk, συστήματα αντιαρματικών πυραύλων Fagot που έφθασαν για μονάδες και σχηματισμούς στις περιοχές Altai και Omsk, σταθμούς δορυφορικών επικοινωνιών Auriga, καθώς και      R-149 οχήματα για τις επικοινωνιακές ταξιαρχίες στις περιοχές Samara και Sverdlovsk.

Η Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια στη Ρωσία βασίζεται στην επικράτεια των ομόσπονδων περιφερειών της Βόλγας, της Ουρανίας και της Σιβηρίας και σε 29 ακόμη ρωσικές περιφέρειες. Από δομική άποψη, η Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια περιλαμβάνει επίσης ορισμένες υπερπόντιες εγκαταστάσεις: τη 201η στρατιωτική βάση στο Τατζικιστάν, την στρατιωτική βάση Καντ στο Κιργιστάν και τις μονάδες που σταθμεύουν στο έδαφος του Καζακστάν.

Onalert με αναφερόμενη πηγή: TASS

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis