Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:13 | 17/09/2016

Νέες σοβαρές καταγγελίες που αφήνουν εκτεθειμένες τις αρχές βλέπουν των φως της δημοσιότητας σε σχέση με έμπορους ναρκωτικών οι οποίοι αποφυλακίζονται από τις Κεντρικές φυλακές χρησιμοποιώντας ενδιάμεσο σταθμό την «Αγία Σκέπη», (στην Κύπρο) όπου ζητούν και μεταβαίνουν για απεξάρτηση.

Αυτό καταγγέλλει η βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου η οποία έχει στην κατοχή της και κατάλογο φυλακισμένων εμπόρων, που ενώ καταδικάστηκαν σε πολυετή φυλάκιση ανεστάλη η φυλάκισή τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» η αποφυλάκιση που φαίνεται να προκύπτει μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αποτοξίνωσης του καθενός στην Αγία Σκέπη, διαπιστώνεται από επιστολή του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Δικαιοσύνης προς τη βουλευτή, στην οποία καταγράφεται και ο εξής όρος για να καταστεί δυνατή η αποφυλάκιση:

«Να ολοκληρώσει (ο κατάδικος) με επιτυχία το πρόγραμμα απεξάρτησης και να εκδοθεί πιστοποιητικό από τον διευθυντή της Θεραπευτικής Κοινότητας, το οποίο να παραδοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, έτσι ώστε ο κατάδικος να μην επανέλθει στις Φυλακές».

Τους ξέφυγε βαρυποινίτης και μετά τις καταγγελίες "θυμήθηκαν" να τον συλλάβουν

Από την πλευρά του ο Γενικός Εισαγγελέας, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος»,   διαβεβαιώνει πως δεν ενέκρινε ούτε και προτίθεται να εγκρίνει αποφυλάκιση ειδικά εμπόρων ναρκωτικών απλώς και μόνο επειδή υπερβλήθησαν σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης ενώ τόνισε ότι αρμόδιος για αποφυλακίσεις είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι βαρυποινίτης ενώ ήταν σε πρόγραμμα απεξάρτησης στην Αγία Σκέπη, «ξέφυγε» και οι αρχές τον «έψαχναν» πάνω από 2 μήνες.

Ωστόσο ο συγκεκριμένος κατάδικος συνελήφθη αμέσως μετά τις καταγγελίες της Ειρήνης Χαραλαμπίδου στον Γενικό Εισαγγελέα.   

Αξίζει να σημειωθεί, πως με βάση τον κατάλογο που εξασφάλισε η κ. Χαραλαμπίδου, τουλάχιστον πέντε άτομα που καταδικάστηκαν σε πολυετείς φυλακίσεις για ναρκωτικά πήραν αναστολή ποινής και με βάση την πρόνοια που δημοσιεύθηκε πιο πάνω, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αποτοξίνωσης θα αποφυλακιστούν.

 

www.reporter.com.cy

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis