Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:21 | 15/10/2017

Θύματα… ξυλοδαρμού έπεσαν δύο διασώστες του ΕΚΑΒ, από μεθυσμένη τουρίστρια στην οδό Ορφανίδου, την οποία κλήθηκαν για να μεταφέρουν στο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», το πλήρωμα του ασθενοφόρου κλήθηκε στην οδό Ορφανίδου προκειμένου να μεταφέρει στο Νοσοκομείο τουρίστρια, που είχε πέσει λιπόθυμη από την κατανάλωση αλκοόλ, και ενδεχομένως κι άλλων ουσιών.

[custom:google-ads]
Το ασθενοφόρο έσπευσε στο σημείο και το πλήρωμα, άνδρας και γυναίκα, επιχείρησε να την πλησιάσει για να τις παράσχει τις πρώτες βοήθειες και να την μεταφέρει στο Νοσοκομείο.

Όταν την πλησίασε αρχικά ο άνδρας διασώστης, η μέχρι πρότινος λιπόθυμη τουρίστρια σηκώθηκε και τον γρονθοκόπησε σε σημείο που χρειάστηκε μερικά λεπτά για να συνέλθει. Η τουρίστρια, πριν καλά καλά καταλάβει ο διασώστης τι συμβαίνει, επιτέθηκε και στην συνάδελφό του πριν προλάβει καν να αντιδράσει.

Από την έξαλλη τουρίστρια, δεν ξέφυγε ούτε ο αστυνομικός που κλήθηκε στο περιστατικό για να επιληφθεί της κατάστασης, ο οποίος επίσης δέχθηκε επίθεση, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η αλλοδαπή γνώριζε πολεμικές τέχνες γι αυτό και οι αντιδράσεις της ήταν αστραπιαίες αλλά και στοχευμένες, αφού κατάφερε να επιβληθεί σε δύο άτομα μέσα σε ελάχιστα λεπτά, με τους παρευρισκόμενους και τους θαμώνες να παρακολουθούν εμβρόντητοι τα όσα διαδραματίζονταν.
Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που οι διασώστες ασθενοφόρων πέφτουν θύματα προπηλακισμού και επιθέσεων κατά την παραλαβή περιστατικών ωστόσο, φαίνεται ότι η κατάσταση στην οδό Ορφανίδου έχει ξεφύγει από κάθε όριο.

Η κατάσταση στην περιοχή δεν ανησυχεί μόνο τους επιχειρηματίες, αλλά και τους μόνιμους κατοίκους. Κάποιοι αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και με την πορνεία, με την Αστυνομία να εμφανίζεται αδύναμη να διαχειριστεί όλη αυτή την κατάσταση, καθώς πλέον η οδός Ορφανίδου έχει μετατραπεί σε «άβατο» ακόμη και για τις διωκτικές αρχές. Για να σταματήσει ο… εκτροχιασμός κάποια από τα ξενοδοχεία φέρονται να αποφάσισαν να μη δέχονται πλέον πελάτες νεαρής ηλικίας. Όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, αυτή θα ήταν μία λύση για να επανέλθει η περιοχή σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Σημειώνεται ότι για τα προβλήματα της περιοχής της οδού Ορφανίδου έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις στο Δήμο Ρόδου, ενώ έχουν γίνει αναφορές από επιχειρηματίες και κατοίκους στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Όπως έχει γράψει η «δ», το σύστημα… all inclusive εφαρμόζεται σε πολλά μπαρ της οδού Ορφανίδου, όπου οι θαμώνες μπορούν, έναντι χαμηλού τιμήματος, να καταναλώσουν άφθονη ποσότητα αλκοόλ αμφιβόλου ποιότητας σε πολλές περιπτώσεις, με αποτέλεσμα πολλοί τουρίστες να καταλήγουν στο νοσοκομείο με συμπτώματα μέθης μέχρι και δηλητηρίασης!

Είναι χαρακτηριστικό, πως σε συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας, που οι εκπτώσεις και οι προσφορές στα ποτά είναι ακόμα μεγαλύτερες, τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, εκτελούν δρομολόγια από και προς την οδό Ορφανίδου σαν να είναι… λεωφορεία!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που καλείται ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει περιστατικό μέθης και τελικά καταλήγει να μεταφέρει περισσότερους του ενός μεθυσμένους τουρίστες στο νοσοκομείο, αφού πρόκειται πια για γενικευμένη κατάσταση, που τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, λόγω της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ Ρόδου κι επειδή τα περιστατικά αξιολογούνται από τους διασώστες κι αναλόγως δίνεται προτεραιότητα, αφού ως γνωστόν για την πόλη της Ρόδου υπάρχουν διαθέσιμα μόνον δύο ασθενοφόρα κι ένα για το υπόλοιπο νησί, πλέον οι υπεύθυνοι των καταστημάτων, δεν δηλώνουν μέθη αλλά επικαλούνται άλλα συμπτώματα, προκειμένου να μην καθυστερήσει να φτάσει το ασθενοφόρο!

Αυτό συμβαίνει διότι όταν υπάρχουν σε εξέλιξη διάφορα περιστατικά, και με δεδομένο ότι δεν επαρκούν τα ασθενοφόρα για να καλύψουν ταυτόχρονα τις ανάγκες που προκύπτουν, προτάσσονται τα σοβαρά και αυτά που αφορούν μέθη, καλύπτονται σε επόμενη φάση.

Ετσι λοιπόν, οι υπεύθυνοι των μπαρ και των νυκτερινών κέντρων που αναλαμβάνουν να καλέσουν το ασθενοφόρο, πολλές φορές αποφεύγουν να δηλώσουν μέθη στον τηλεφωνητή του ΕΚΑΒ για να αποφευχθεί η όποια καθυστέρηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όσους έχουν πραγματικά ανάγκη την άμεση μεταφορά στο Νοσοκομείο!

Οι περίοικοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για όσα εκτυλίσσονται καθημερινά στην οδό Ορφανίδου, ζητώντας να επιβληθεί τάξη, καθώς πέρα από τις «στρατιές» μεθυσμένων θαμώνων, ξεσπούν καβγάδες ακόμα και για ασήμαντες αφορμές με την κατάσταση, όπως λένε, να γίνεται κάθε βράδυ όλο και πιο επικίνδυνη.



zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis