Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:45 | 28/07/2016

Την όσο το δυνατόν πιο άμεση και αγαστή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των περιστατικών ηχορύπανσης που παρατηρούνται πιο έντονα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, προανήγγειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι, τονίζοντας πως το ζήτημα αφορά την προστασία ενός θεμελιώδους δικαιώματος του πολίτη και δε θα πρέπει να υποβαθμίζεται, αφού συνδέεται άμεσα με την ποιότητα ζωής του και αποτελεί δείγμα πολιτισμού.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στην χθεσινή Συνέντευξη συμμετείχαν και πήραν το λόγο για να μιλήσουν για το θέμα ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Αστυνομικός Διευθυντής, ο Λιμενάρχης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου, ενώ παρευρέθηκαν ακόμη ο Προϊστάμενος του Υγειονομικού, του Τμήματος Συγκοινωνιών αλλά και ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αντώνης Αντίοχος.

Αν και πολλές φορές κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου τονίστηκε πως ο περιορισμός αν όχι η πλήρης πάταξη της ηχορύπανσης δεν περιορίζεται μόνο στην εφαρμογή κατασταλτικών μέτρων όπως είναι η επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες, τονίστηκε, ειδικά από τον Αστυνομικό Διευθυντή και τον Λιμενάρχη, η ανάγκη διενέργειας ελέγχων από μεικτά κλιμάκια στα οποία θα συμμε-τέχουν όχι μόνο ένστολοι αλλά και εκπρόσωποι των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε πως το πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται σε μεγαλύτερη κλίμακα στο οδικό δίκτυο εξαιτίας του θορύβου που προκαλούν τα οχήματα και κυρίως τα δίκυκλα και σε μικρότερη κλίμακα στα καταστήματα όπως κέντρα διασκέδασης και μπαρ, τα οποία στην πλειοψηφία τους φαίνεται να έχουν συμμορφωθεί.

«Μπορεί κάποιος να σκεφτεί πως δεν ασχολούμαστε με τα δεκάδες προβλήματα της καθημερινότητας και ασχολούμαστε με την ηχορύπανση. Κατά την γνώμη μου όμως είναι λάθος για να μην πω υποκριτικό να υποβαθμίζει κάποιος το ζήτημα. Οι μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας όπως η ηχορύπανση και η διαχείριση των σκουπιδιών έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό μας» ανέφερε ο κ. Νιοτόπουλος, συμπληρώνοντας πως διεθνείς φορείς είναι αυτοί που έχουν αναγνωρίσει την ηχορύπανση ως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την χθεσινή συζήτηση την απαρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών που θα κριθούν σε βάθος χρόνου, ενώ πρότεινε να υπάρξει στο τέλος της τουριστικής περιόδου ένας απολογισμός των ελέγχων που έγιναν και των παραβάσεων που εντοπίστηκαν.

Ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς παίρνοντας το λόγο αναφέρθηκε και στην όχληση που προκαλούν μεγάλα οχήματα όπως βυτιοφόρα και υδροφόρες, τονίζοντας πως πέρα από την όχληση στους κατοίκους και τους επισκέπτες θα πρέπει να αναρωτηθούμε και την εικόνα που παρουσιάζουμε στους επισκέπτες μας.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Τ. Πανώριος αναγνώρισε πως υπάρχουν καλά αποτελέσματα στην ηχορύπανση που προκαλείται από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και πως χρειάζεται να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στους ελέγχους και τις παραβάσεις που αφορούν τα μηχανοκίνητα οχήματα και ειδικά τα δίκυκλα.

Ο ίδιος ανέφερε πως και οι ίδιοι οι πολίτες θα πρέπει να περιφρουρούν τα δικαιώματά και την ποιότητα ζωής τους, καθώς μπορεί και οι ίδιοι που κάποτε προκαλούν ηχορύπανση να βιώσουν κάποια στιγμή έντονα τις συνέπειες αυτού του φαινομένου.

«Θα πρέπει να οργανώσουμε κοινές δράσεις με μεικτά συνεργεία για να δούμε στο τέλος αποτελέσματα»σχολίασε.

Ο Λιμενάρχης Ν. Κοκκάλας στην συνέχεια σχολίασε πως το πρόβλημα εντοπίζεται στην χερσαία ζώνη λιμένα και τόνισε πως οι μεμονωμένες ενέργειες των υπηρεσιών δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικές όσο οι κοινές ενέργειες των υπηρεσιών και ειδικά ώρες και ημέρες όπου το πρόβλημα εντοπίζεται σε πιο έντονο βαθμό.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δ. Γαργαλέας επεσήμανε πως το πρόβλημα ηχορύπανσης από καταστήματα εντοπίζεται σε μεμονωμένες περιπτώσεις και δεν είναι γενικευμένο. Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της Αστυνομίας με προσωπικό και σχολίασε πως εμείς οι ίδιοι προσελκύουμε τουρίστες, συγκεκριμένης ηλικίας που αναζητούν καταστήματα με ..υψηλά ντεσιμπέλ για να διασκεδάσουν.

Εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου ο κ. Πλέσσας ανέφερε πως πέρα από τους τουρίστες θα πρέπει να υπολογίζουμε και τους μόνιμους κατοίκους, ζητώντας τήρηση του Νόμου για το ωράριο της λειτουργίας και την ένταση της μουσικής.

Τέλος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τσίπηρας αναφέρθηκε ειδικά στο θέμα με τα τετράτροχα οχήματα-γουρούνες που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην απόφαση που ελήφθη για εκτεταμένους ελέγχους στα καταστήματα που νοικιάζουν αυτά τα οχήματα.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 

ermisnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis