Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:14 | 09/05/2017

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ρόδου «έσπασε» τα ισόβια του Βούλγαρου που κατηγορούνταν για την άγρια δολοφονία του Ηλία Φανούρη, γνωστού ως «Μπρούνο the greek kamaki»,  τον Ιούνιο του 2014. Στον 38χρονο επιβλήθηκε ποινή 22 ετών, καθώς η  αρχική κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση μετατράπηκε σε σκοπούμενη θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Πρωτόδικα, ο κατηγορούμενος Βούλγαρος είχε καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία και σε φυλάκιση πέντε ετών για εμπρησμό. Ο 64χρονος Ηλίας Φανούρης ή «Μπρούνο», που είχε γίνει γνωστός από την ταινία – ντοκιμαντέρ «Ο Κολοσσός του Έρωτα» αλλά κέρδιζε τα προς το ζην ως πλανόδιος μικροπωλητής, είχε βρεθεί απανθρακωμένος στις 13 Ιουνίου του 2014 μέσα στο μικρό σπίτι του στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Ο Βούλγαρος είχε παραδεχτεί ότι τον χτύπησε με γροθιά στην κοιλιά όταν τον είδε να κρατάει ένα μαχαίρι και εκείνος έπεσε στο κρεβάτι ουρλιάζοντας από τους πόνους. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να τον σώσει με το «φιλί της ζωής», χωρίς να τα καταφέρει.

Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο κατέθεσε ο ιατροδικαστής που είχε εξετάσει τον άτυχο «Μπρούνο». Η κατάθεσή του επιβεβαίωσε ότι ο κατηγορούμενος δεν σκόπευε να σκοτώσει τον Φανούρη και συνηγόρησε στον ισχυρισμό του ότι επρόκειτο για ατύχημα. Ως μάρτυρας υπεράσπισης, κατέθεσε η 40χρονη ομοεθνής σύντροφός του και μητέρα των παιδιών του, η οποία τόνισε ότι ο Βούλγαρος δεν ήταν βίαιος, δεν είχε δημιουργήσει προβλήματα στη συμβίωσή τους και ότι δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές. Και η γυναίκα είχε κατηγορηθεί μαζί με τον 38χρονο, αλλά είχε απαλλαγεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου στις 11 Νοεμβρίου 2014. 

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis