Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:32 | 23/10/2018

Τα αξεσουάρ προπόνησης που βλέπεις να φορούν οι πιο «μεγάλοι» από σένα στο γυμναστήριο, δεν είναι απλά μόστρα. Για να τα φορέσεις κι εσύ, πρέπει να έχεις φτάσει σε ένα σημείο προπόνησης όπου τα δωδεκάκιλα kettlebells και μια σαραντάρα μπάρα στον πάγκο, σου φαίνονται πλέον πούπουλα.

[custom:google-ads]

Αν ήρθε η στιγμή που είσαι σίγουρος ότι μπορείς να παίξεις με πολύ μεγαλύτερα κιλά, ένα ζευγάρι γάντια, μια υγρή κιμωλία ή μια ζώνη, θα σε βοηθήσουν να γίνεις κι εσύ αληθινά «μεγάλος». Γιατί;

Αν έχεις αδύνατη λαβή, αν πάσχεις από τραυματισμούς, αν η μέση σου δεν μπορεί να στηρίξει με απόλυτη ασφάλεια τις αμέτρητες βαριές επαναλήψεις, αυτά τα επαγγελματικά αξεσουάρ άρσης βαρών θα σε κρατήσουν όρθιο για να φτάσεις τις μπάρες σου όσο ψηλά θέλεις.

Αν τα φορέσεις για τον σωστό σκοπό, είναι κάτι σαν τα «γαλόνια» στο στρατό -εμπνέουν σεβασμό.

Κιμωλία

 

 

 

 

Η σκόνη με την οποία περνούν τα χέρια τους όσοι άντρες σηκώνουν πολλά κιλά, βοηθά τις παλάμες να μη γλιστρούν στη μεταλλική μπάρα, τη στιγμή που πρέπει τα χέρια να ανεβάσουν ένα βαρύ φορτίο πάνω από το κεφάλι. Στα γυμναστήρια όμως, μια τέτοια σκόνη μπορεί και να μην επιτρέπεται, μιας και λερώνει τα πάντα. Οι υγρές υφές κιμωλίας για άρση βαρών δεν είναι λιπαρές ούτε κολλώδεις (σαν «ξηρό» τζελ) και καθαρίζεται εύκολα με ένα απλό σκούπισμα.

Γάντια

Τα γάντια προπόνησης με βάρη βοηθούν τις παλάμες σου να πιάσουν τη βαριά μπάρα και να την απογειώσουν ψηλά χωρίς τον κίνδυνο να πέσει στο κεφάλι σου -και ακόμη περισσότερο: ένα καλό ζευγάρι γάντια στο νούμερό σου, επιτρέπουν πολύ καλύτερη πρόσφυση των χεριών σου στη σιδερένια μπάρα, μειώνοντας έως και 15% την αίσθηση φόρτου.

Επιγονατίδα

Αν ένα πράγμα σε όλο το σώμα σου μπορεί να υποφέρει περισσότερο σε μια προπόνηση με βάρη υψηλών απαιτήσεων, αυτό είναι τα γόνατά σου (σκέψου βαθιά καθίσματα, ημικαθίσματα με εκρηκτικές αναπηδήσεις, πρέσα ποδιών στο μηχάνημα κλπ.). Χωρίς μια κατάλληλη υποστήριξη, και, με δεδομένο ότι μόλις μπαίνεις στα σκληρά προγράμματα ενδυνάμωσης ποδιών, οι αρθρώσεις των γονάτων υφίστανται τεράστια πίεση. Ένας ελαστικός ιμάντας γόνατος ή, ακόμη καλύτερα, μια αθλητική επιγονατίδα, βοηθά την κίνησή σου κρατώντας ζεστή την άρθρωση και μειώνοντας έως και 20% το στρες που προκαλούν στα γόνατα οι σκληροπυρηνικές ασκήσεις ποδιών.

Περικάρπια

Σημαντικό μέρος μιας αποτελεσματικής άρσης μεγάλου βάρους έγκειται, εκτός από τις «στεγνές» παλάμες, στην ικανότητα του καρπού να στρίψει κατάλληλα -τη σωστή στιγμή. Τα περικάρπια ή οι ιμάντες που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι bodybuilders, «κλειδώνουν» εκτός από τον καρπό και τον κερκιδικό καμπτήρα του αντίχειρα, ενώ το χαλαρό κομμάτι του υφάσματος τυλίγεται γύρω από τη μπάρα, για ακόμη ασφαλέστερη πρόσφυση.

Ζώνη

Αν και από διάφορους ειδικούς η ζώνη δεν είναι και τόσο υποχρεωτική, εντούτοις, στην πράξη θα αντιληφθείς το εξής: ζωσμένος με μια φαρδιά δερμάτινη υποστήριξη γύρω από τη μέση σου την ώρα που επιχειρείς άρσεις θανάτου ή ημικαθίσματα με τη μπάρα στην πλάτη, ο πυρήνας σου διατηρείται σφιχτός χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια από σένα -ειδικά αν οι σπόνδυλοι στη μέση σου έχουν ιστορικό τραυματισμού. Με μια ζώνη στη μέση θα νιώθεις προστατευμένος 100%.

Πηγή:  askmen.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis