Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:28 | 11/06/2018

Με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2019-2022, που κατέθεσε πρός ψήφιση στην βουλή η κυβέρνηση, αναγκάζει το ΤΕΑΠΑΣΑ να καταθέσει όλα τα διαθέσιμα χρήματα στο σύστημα λογαριασμών θησαυροφυλακίου της Τράπεζας της Ελλάδος, διατηρώντας στο ταμείο του μόνο τα χρήματα για τις ανάγκες εξυπηρέτησης ενός δεκαπενθημέρου!!!

Επί της ουσίας χρηματικά ποσά που θα επαρκούν για τις ανάγκες της καθημερινής λειτουργίας του.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια να δυσχεράνει το έργο της διοίκησης και των υπηρεσιακών παραγόντων του ταμείου, με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία του και την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του, χωρίς να αποκλείεται και η οικονομική "αιμοραγία"του ταμείου, καθόσον δεν θα έχει την απαιτούμενη ρευστότητα, κυρίως για την πληρωμή των εφάπαξ παροχών και θα αναγκάζεται να ρευστοποιεί στην δευτερογενή αγορά τα μερίδιά του στο σύστημα λογαριασμών θησαυροφυλακίου της Τράπεζας της Ελλάδος, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τρέχουσες τιμές ρευστοποίησης, που μπορεί να είναι και αρνητικές.

Εδώ να εξηγήσω για όσους δεν το γνωρίζουν ότι, το ταμείο θα καταθέτει χρήματα και αυτά θα γίνονται αντίστοιχα μερίδια ομολόγων.

Αυτή η ρύθμιση είναι, λίαν επιεικώς, βλαπτική για το ταμείο και τα συμφέροντα των ασφαλισμένων του, που είναι και οι μοναδικοί χρηματοδότες του.

Ως εκ τούτου δεν έχει κανέναν αιτιολογικό λόγο η κυβέρνηση να παρεμβαίνει κατά αυτόν τον τρόπο και επί της ουσίας να γίνεται "το αφεντικό"σε χρήματα που δεν της ανήκουν.

Την καλούμε να αποσύρει άμεσα την ρύθμιση και να αφήσει το ταμείο στα "χέρια των αιμοδοτών" ασφαλισμένων του.

Βασίλης Βράντζας
Μέλος Δ.Σ. ΤΕΑΠΑΣΑ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis