Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:04 | 03/12/2019

Με ακάλυπτα πρόσωπα και απειλώντας το διευθυντή άρπαξαν 200.000 ευρώ 

Ούτε εβδομάδα πέρασε από την προηγούμενη Πέμπτη που σημειώθηκε η ληστεία στο Υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Θουρία με λεία 115.000 ευρώ και χθες σημειώθηκε άλλη μία στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Χώρα, ακόμα πιο σκληρή, καθώς είχαμε και πυροβολισμούς.
Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν θορυβηθεί και ήδη με επιστολή στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου – Νέστορος η παράταξη «Νεστόρειος Σοφία» του Δημητρίου Βρεττάκου ζητά έκτακτη συνεδρίαση και αύξηση των αστυνομικών μέτρων ασφαλείας.

Οι τέσσερις ληστές έφυγαν χθες από το κεντρικό θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο ανάγκασαν το διευθυντή να ανοίξει υπό την απειλή όπλου, με περίπου 200.000 ευρώ.
 
4 ληστές
Το κατάστημα της Πειραιώς στη Χώρα λειτουργεί μόνο δύο μέρες την εβδομάδα και σε αυτές υπάρχουν πολλές πληρωμές. Αυτό, όπως φαίνεται, το γνώριζαν καλά οι ληστές και δε δίστασαν να επιχειρήσουν, παρά τον αυξημένο αριθμό πελατών που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην τράπεζα.
Περίπου στις 9.00 το πρωί ένα γκρι αυτοκίνητο (πιθανότατα μάρκας Skoda) με τέσσερα άτομα σταμάτησε έξω από την τράπεζα. Ο οδηγός παρέμεινε στη θέση του, ενώ δύο άτομα φορώντας μόνο γυαλιά ηλίου και έχοντας ακάλυπτα τα πρόσωπά τους μπήκαν στην τράπεζα κρατώντας ένα πιστόλι. Ο τέταρτος, φορώντας κουκούλα και κρατώντας πολεμικό τυφέκιο (πιθανότατα καλάσνικοφ), έμεινε ακριβώς έξω από την τράπεζα. Στο χώρο του καταστήματος εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν τρεις υπάλληλοι και 10-12 πελάτες.
Οι δύο ληστές, με καθαρά ελληνικά, φώναξαν ληστεία και ακινητοποίησαν όλο τον κόσμο με την απειλή του όπλου.
 
Με όπλο
Ο ένας από τους δύο, με την απειλή του όπλου, πήρε μαζί του το διευθυντή του καταστήματος και τον κατέβασε στο υπόγειο, όπου βρίσκεται το κεντρικό θησαυροφυλάκιο. Τον ανάγκασε να το ανοίξει και έτσι να βρεθεί μπροστά στις δεσμίδες με τα ευρώ.
Ο τρίτος ληστής, που βρισκόταν έξω από την τράπεζα, πυροβόλησε περίπου 3-4 φορές στον αέρα, ενώ αμέσως μετά μπήκε κι αυτός στην τράπεζα και πυροβόλησε άλλη μια φορά για εκφοβισμό, ευτυχώς χωρίς να τραυματισθεί κανείς.
Αμέσως μετά και οι 3 επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο που τους περίμενε ο συνεργός του και εξαφανίσθηκαν.
Όλα, πάντως, καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας και προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι οι δύο ληστές που μπήκαν πρώτοι δεν έδειξαν να τους νοιάζει που δεν είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους. Ωστόσο, από την Αστυνομία εξετάζεται η πιθανότητα να είχαν αλλοιώσει με άλλον τρόπο τα χαρακτηριστικά τους.
Όπως είναι ευνόητο, από εκείνη τη στιγμή έχει σημάνει συναγερμός σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της Πελοποννήσου.
 
Ανησυχία
Αμέσως μετά τη ληστεία και από την ανησυχία που προκλήθηκε στην περιοχή, η δημοτική παράταξη «Νεστόρειος Σοφία», σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. Πύλου-Νέστορος, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι κάτοικοι που μας ενημέρωσαν για τη ληστεία ήταν έντρομοι για το συμβάν, το οποίο έρχεται να προστεθεί στην πριν από μερικές εβδομάδες απόπειρα ανατίναξης του Αυτόματου Μηχανήματος Τραπεζικών Υπηρεσιών (ΑΤΜ) και κλοπής του περιεχομένου του, στο ίδιο Τραπεζικό Κατάστημα. Ας σημειωθεί ότι το εν λόγω κατάστημα απέχει μόνο 50 μέτρα από την Παιδική Χαρά, από επιχείρηση Σούπερ Μάρκετ και από σχολεία και μόνο 150 μέτρα από την κεντρική πλατεία της πόλης. Έχει σκοτωθεί κόσμος από αδέσποτες σφαίρες και δεν μπορούμε να παρατηρούμε την υποβάθμιση των πόλεων και της ζωής των συμπολιτών μας χωρίς να αντιδράσουμε συντεταγμένα, μεθοδικά και ενωμένοι ως ηγεσία του Δήμου Πύλου – Νέστορος».
Ο κ. Βρεττάκος ζητά εντός τριών ημερών να πραγματοποιηθεί κατεπείγουσα συνεδρίαση του Σώματος με θέμα συζήτησης τη λήψη άμεσων μέτρων από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, την έκδοση ψηφίσματος και την ενημέρωση της κυβέρνησης για άμεσο επανασχεδιασμό των υπηρεσιών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στο Δήμο Πύλου-Νέστορος. Επίσης, ζητά την ίδρυση παραρτήματος της ΟΠΚΕ στο Δήμο Πύλου-Νέστορος και τη λειτουργία ενισχυμένων αστυνομικών τμημάτων και σταθμών στη Χώρα, στη Μεθώνη και την ενίσχυση του Α.Τ. Πύλου.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Πηγή: tharrosnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis