Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 16/07/2018

Δείτε το έγγραφο που εστάλη από την Ένωση Αστυνομικών Σερρών στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. και στην Ηγεσία

 

Π Ρ Ο Σ: Α) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.).

 

               Β) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ.

                    (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.).

               Γ)  Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο

                     κ. Ανδρέα ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.).

            

Κ Ο Ι Ν:   ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ.

 

 

 

 

Μέσα σε αυτόν τον καταιγισμό των γεγονότων και συμβάντων που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στη χώρα μας  τα οποία διαχειρίζεται και αντιμετωπίζει με μεγάλη επιτυχία το σύνολο των συναδέλφων μας εργαζόμενοι αδιάκοπα με φιλότιμο και αυταπάρνηση παρά τη σωρεία προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας κυρίως λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, καλούμαστε δυστυχώς να ασχοληθούμε ακόμη μία φορά με τα αυτονόητα, για τα δικαιώματα των συναδέλφων μας τα οποία η Πολιτεία αναγνωρίζει και προστατεύει με νομοθετικά διατάγματα. Δυστυχώς, αν και έχει καταντήσει ανιαρό και κουραστικό, είμαστε πάλι στο ίδιο έργο θεατές και στηλιτεύουμε τη στάση της Διοίκησης αναφορικά με την καταστρατήγηση των Προεδρικών Διαταγμάτων και λοιπών νομοθετημάτων που ρυθμίζουν την οργάνωση και λειτουργία του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

 

        Λευκίμμη Κέρκυρας. Το πρόβλημα στην περιοχή γνωστό εδώ και καιρό. Η θέση μας επ’αυτού είναι ότι αποτελεί ένα οξύ πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας το οποίο σαφώς χρήζει διαλόγου, όπως άλλωστε διατείνεται η παρούσα Κυβέρνηση και η Πολιτική μας Ηγεσία. Παραταύτα, καλείται πάλι η Ελληνική Αστυνομία να τεθεί σε ρόλο ‘’σάκο του μποξ’’ απέναντι σε τοπικές κοινωνίες και στα προβλήματα αυτών τα οποία δε λύνονται με αστυνομικά μέτρα, όπως άλλωστε έγινε στις Σκουριές Χαλκιδικής, στην Ειδομένη Κιλκίς και όπως εξακολουθεί να γίνεται στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού.

         Τον τελευταίο μήνα αστυνομικές δυνάμεις από όλη την Ελλάδα μεταβαίνουν στην Κέρκυρα για τη λήψη μέτρων τάξης στην ευρύτερη περιοχή της Λευκίμμης.  Η Δ.Α. Σερρών και ακολούθως η Ο.Π.Κ.Ε. Σερρών ενημερώθηκε με διαταγή το μεσημέρι της Παρασκευής 13-07-2018 ότι πρέπει την επομένη ημέρα Σάββατο 14-07-2018 οχτώ (8) συνάδελφοι της ίδιας ομάδας να αναχωρήσουν για την Κέρκυρα όπου θα παραμείνουν για εκτέλεση μέτρων τάξης. Επιπροσθέτως, η ίδια διαταγή του Αρχηγείου για τη μετακίνηση των Αστυνομικών δυνάμεων δεν προβλέπει το ακριβές χρονικό διάστημα παραμονής και εκτέλεσης υπηρεσίας στην Κέρκυρα παρά μόνο αναφέρει ότι οι δυνάμεις θα παραμείνουν για τουλάχιστον μία (1) εβδομάδα. Τίθενται ευλόγως τα κάτωθι ερωτήματα: α) Αφού το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και καιρό, γιατί δεν υπάρχει ορθή διαχείριση και έγκαιρη ενημέρωση των αστυνομικών δυνάμεων ως προς τη μετακίνηση τους στην Κέρκυρα;  β) Για ποιο λόγο ενημερώνεται στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή η Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών για τη μετακίνηση των συναδέλφων της Ο.Π.Κ.Ε.; γ) Αναλογίζεται κανείς ότι εν μέσω θέρους, οι συνάδελφοι μας λαμβάνουν τις προγραμματισμένες τους άδειες και με τον τρόπο αυτό διαταράσσεται η λειτουργία και ο προγραμματισμός των υπηρεσιών;, δ) Η έωλη και αόριστη χρονική διάρκεια της ¨τουλάχιστον  μίας εβδομάδας¨, από ποιόν θα καθοριστεί και πόσο μπορεί να επεκταθεί, μία εβδομάδα, δέκα ημέρες, είκοσι ημέρες....ΠΟΣΟ;;

       Οι συνάδελφοι της Ο.Π.Κ.Ε. Σερρών ενημερώθηκαν πραγματικά την τελευταία στιγμή για την μετακίνηση τους και επιδόθηκαν σε έναν ‘’αγώνα δρόμου’’ να ενημερώσουν τις οικογένειες τους και να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους, έτσι ώστε να αναχωρήσουν για Κέρκυρα προκειμένου να εκτελέσουν την υπηρεσία τους.

    Νιώθουμε την ανάγκη να τονίσουμε προς πάσα κατεύθυνση και να υπενθυμίσουμε σε όσους ίσως ξεχνούν τα εξής:  1.) Η Ο.Π.Κ.Ε. Σερρών είναι η ομάδα των δεκαπέντε (15)  συναδέλφων μας που τόσα χρόνια μετέβαιναν στις Σκουριές Χαλκιδικής αυθημερόν για εκτέλεση υπηρεσίας, καθημερινές και αργίες, ευρισκόμενοι πάντα στην πρώτη γραμμή των γεγονότων και επεισοδίων, 2.) Είναι αυτοί οι συνάδελφοι μας που ως περιπλανώμενοι ανά τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση μετέβαιναν και μεταβαίνουν αυθημερόν σε γήπεδα ποδοσφαίρου και συλλαλητήρια στη Βέροια, στο Κιλκίς, στη Θεσσαλονίκη και οπουδήποτε αλλού τους ζητηθεί εργαζόμενοι για δωδεκάωρα και δεκατετράωρα,  Εν κατακλείδι, είναι αυτοί οι συνάδελφοι μας, άριστοι επαγγελματίες, οι οποίοι εργάζονται αγόγγυστα και αδιαμαρτύρητα με περίσσια αποθέματα φιλότιμου και αξιοπρέπειας  εκτελώντας πιστά τις διαταγές και προσταγές της Υπηρεσίας.

              Για αυτούς λοιπόν τους συναδέλφους, είμαστε πεπεισμένοι και φρονούμε ότι τους αξίζει καλύτερη αντιμετώπιση και μεταχείριση. Πρέπει να καταστεί σαφές και κατανοητό ότι οι συνάδελφοι μας δεν είναι απλοί αριθμοί ούτε πιόνια σε σκακιέρα, είναι οικογενειάρχες με παιδιά και υποχρεώσεις και ότι τέτοιες τακτικές τους απογοητεύουν, καταστρέφουν τον οικογενειακό προγραμματισμό τους και καταρρακώνουν το ηθικό αυτών.

          Παρακαλούμε όπως επισημάνετε στον κ. Αρχηγό του Σώματος την άμεση αναγκαιότητα έκδοσης σαφών εντολών και οδηγιών για την αυστηρή τήρηση των κανονισμών και νομοθετημάτων που διέπουν την λειτουργία του Σώματος και διαφυλάττουν τα δικαιώματα του Αστυνομικού Προσωπικού απέναντι στις οιοσδήποτε αυθαιρεσίες και καταστρατηγήσεις αυτών από τους υπογράφοντες τις Διαταγές και τους χρονικούς περιορισμούς χορήγησης φύλλων πορείας και αναχώρησης των μετακινούμενων. Επιπλέον, στις διαταγές του Αρχηγείου για τη διάθεση και μετακίνηση των αστυνομικών δυνάμεων, να καθορίζεται επακριβώς το χρονικό διάστημα διάθεσης, παραμονής και εκτέλεσης υπηρεσίας.

       Ευελπιστούμε ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε στο μέλλον και να ασχοληθούμε με θέματα αυτονόητα, τις υποχρεώσεις της Διοίκησης και τα νομικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των συναδέλφων μας. Η Ένωση μας όμως διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα είναι πάντα παρούσα να αφουγκράζεται τα προβλήματα και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των συναδέλφων μας, αναδεικνύοντας και καταγγέλλοντας παρόμοιες τακτικές και πρακτικές.

                                

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

    
 

Ο Πρόεδρος

 

 

 

 

 

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ  Αναστάσιος

 

 

 

 

Η Γενική Γραμματέας

 

 

 

 

 

ΖΑΓΟΡΑ Ελπίδα

 

 

 

         ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

 

      -  Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγο

          κ. Νικόλαο ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟ.

      -  Διευθυντή Αστυνομίας Σερρών, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γεώργιο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ.

      -  Ο.Π.Κ.Ε. Σερρών.

      -  Υπηρεσίες Δ.Α. Σερρών.

      -  Μέλη μας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis