Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:59 | 25/05/2016

Τα πληρώματα των δύο πλωτών σκαφών του λιμενικού σώματος στη Λέσβο είναι τα πρώτα στην Ευρώπη με εκπαίδευση σε ανανήψεις και σε πρώτες βοήθειες. Αφορμή για την εκπαίδευση τους στάθηκε η δωρεά, της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), στο λιμενικό, δύο φορητών απινιδωτών, τελευταίας τεχνολογίας, για την αντιμετώπιση καρδιολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κατά τη διάσωσή τους οι πρόσφυγες στη Λέσβο.

Η εθελόντρια διασώστρια του λιμενικού σώματος, Ζωή Λειβαδίτου, με την συνδρομή του Εθνικού Κέντρου Υποστήριξης Ζωής εκπαίδευσε τους 27 λιμενικούς που βρέθηκαν τον τελευταίο χρόνο στην «πρώτη γραμμή», διασώζοντας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Η εκπαίδευση τους αφορά σε χρήση απινιδωτή, και γνώσεις βασικής υποστήριξης ζωής, πνιγμού και πνιγμονής, σε αιμορραγίες και εγκαύματα, ενώ η κ. Λειβαδίτου φανερά ικανοποιημένη από αυτή την εξέλιξη δήλωσε στην ΕΡΤ, ότι: «Τώρα όλοι οι λιμενικοί έχουν τη δύναμη της γνώσης και μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν σε παρά πολλά προβλήματα. Θα συνεχίσουμε την εκπαίδευση και στο Μόλυβο, ενώ στόχος μας είναι η εκπαίδευση να επεκταθεί και στα λιμεναρχεία των άλλων νησιών».

Τα διπλώματα εκπαίδευσης στους 27 λιμενικούς παρέδωσε, σήμερα το μεσημέρι, ο λιμενάρχης Μυτιλήνης, Νίκος Πασάδης, τονίζοντας ότι: «Οι άνδρες του λιμενικού έχουν διασώσει χιλιάδες πρόσφυγες και έχουν έρθει αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις. Αυτή η γνώση θα χρησιμοποιεί, όταν απαιτηθεί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με τα δύο σημαντικά εργαλεία που έχουν στα χέρια τους, τους απινιδωτές, από την σημαντική προσφορά της ΕΣΗΕΠΗΝ».

Οι άνδρες του λιμενικού στη Λέσβο, που μετρούν χιλιάδες διασώσεις, νιώθουν ιδιαίτερη τιμή που κατάφεραν να εκπαιδευτούν και να προσφέρουν ακόμη περισσότερα στον συνάνθρωπο. Ο προϊστάμενος του πλωτού σκάφους, Σπύρος Μπότης, δηλώνει ότι: «Έχουμε αντιμετωπίσει πολύ δύσκολες καταστάσεις και δεν είχαμε μέχρι τώρα τις γνώσεις για να προσφέρουμε πρώτες βοήθειες. Είμαστε πλέον πιστοποιημένοι σε πρώτες βοήθειες, σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και χρήση απινιδωτή και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα ευτυχείς».

Διαβάστε περισσότερα στο ert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis