Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:20 | 09/05/2015

Μετά από αρκετά χρόνια, οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Θεσσαλίας, ενισχύονται με πυροσβεστικά οχήματα! Φέτος το καλοκαίρι θα έχουν στη διάθεσή τους 17 νέα πυροσβεστικά, καινούρια, ενώ παράλληλα αναμένεται για τη Λάρισα, ένα ειδικό βραχιονοφόρο όχημα, το «σνόρκελ». Αυτό είναι κατάλληλο για κατασβέσεις σε ψηλά κτίρια, βιομηχανικές κατασκευές κλπ   και θα έχει έδρα τη ΒΙΠΕ Λάρισας.

Ήδη παραλήφτηκαν  τα 5 από τα 17 οχήματα, που διανεμήθηκαν στις πυροσβεστικές υπηρεσίες Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου, Μουζακίου. Αναμένονται τέσσερα οχήματα του ενός τόνου, τα αποκαλούμενα πόλης, που θα διατεθούν σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Επίσης, αναμένονται άλλα πέντε πυροσβεστικά 4Χ4, κατάλληλα για αναβάσεις σε δασικούς δρόμους με ανωφέρειες. Αυτά θα διατεθούν σε περιοχές όπως τον Κίσσαβο, Πήλιο, Ελασσόνα, Καλαμπάκα κι αλλού.  Τέλος, θα έρθουν και τα τρία τελευταία 4Χ4, που θα διατεθούν σε Σκιάθο, Αλόννησο και Βόλο. Τα παραπάνω υπογράμμισε χθες, ο περιφερειακός διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Θεσσαλίας αρχιπύραρχος  Νικ. Μιχαλάκης, με αφορμή σύσκεψη συντονισμού όλων των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Θεσσαλίας, που έγινε στη Λάρισα, με συμμετοχή διοικητών και αξιωματικών υπηρεσιών.  Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία του συντονιστή Βορείου Ελλάδος της πυροσβεστικής υποστράτηγου Δημοσθ. Αναγνωστάκη.

Όπως σημείωσε προς την «Ε» ο περιφερειάρχης της πυροσβεστικής κ. Νικ. Μιχαλάκης, η προμήθεια των οχημάτων γίνεται μέσω του προγράμματος Natura και η σχετική προεργασία, έγινε πριν τρία χρόνια.   Επίσης, στη Θεσσαλία θα διατεθούν 54 άτομα στα πεζοπόρα τμήματα και πιθανώς θα ενισχυθούν με 89 εποχικούς, οι οποίοι δεν προσλήφθηκαν ακόμα. Παράλληλα, άρχισαν οι περιπολίες πυροσβεστικών οχημάτων σε περιοχές αυξημένου κινδύνου, όπως τα παραθαλάσσια των νομών, νησιά, αναμένοντας και την ενίσχυση περιπολιών από άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Ήδη η αντιπυρική περίοδος άρχισε με 3- 4 πυρκαγιές στον ν. Λάρισας και περίπου 15 σε όλη την Θεσσαλία.  Παρατηρείται και πάλι το φαινόμενο, να καίνε αγρότες υπολείμματα κλαδέματος δένδρων (καστανιές, ελιές και άλλα), τα οποία αποτελούν πηγές ξεσπάσματος πυρκαγιών.

Ο αρχιπύραρχος Νικ. Μιχαλάκης υπενθύμισε και πάλι ότι παίζει ρόλο η έγκαιρη πληροφόρηση για τη φωτιά και η γρήγορη αντίδραση, μαζί με τους τοπικούς φορείς. Κανείς δεν εφησυχάζει το καλοκαίρι, σημειώνει. Όμως, όπως διαπιστώνεται από τους πρώτους επιτόπιους ελέγχους, χρειάζεται καθαρισμός αγροτικών δρόμων π. χ. στον Κίσσαβο, καθαρισμός οικοπέδων, όπως π. χ. στη ΒΙΠΕ Λάρισας, εντός της Λάρισας, στη Νίκαια και σε πολλά άλλα μέρη της Θεσσαλίας. Η βλάστηση είναι αυξημένη, λόγω των προηγούμενων βροχών και της θερινής ξηρασίας, που άρχισε.

http://www.eleftheria.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis