Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:06 | 25/07/2015

«Εξηγήσεις» σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του για το Λιμενικό και την Αστυνομία, έδωσε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, επισημαίνοντας ότι η κριτική του στρεφόταν κυρίως κατά της πολιτικής ηγεσίας, κατεβάζοντας τους τόνους.

Καταρχήν, η χθεσινή συνεδρίαση ξεκίνησε,  βέβαια, με τις αναφορές για τη μεγάλη πυρκαγιά των προηγούμενων ημερών στ’ Απόλλωνα, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου.

Ο Πρόεδρος του δ.σ., κ. Βαγγέλης Μανδρακός, εξέφρασε τη λύπη του Σώματος για την πυρκαγιά και είπε ότι, σε τέτοιες εποχές, τέτοιες καταστροφές έρχονται να επιβαρύνουν το κακό κλίμα.

Από την πλευρά του, ο κ. Κόκκινος, αφού ανέφερε τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς αλλά και τι άφησε πίσω της, είπε, μεταξύ άλλων, ότι χάσαμε 2.500 στρέμματα δασικής έκτασης. Ο ίδιος μίλησε, ακόμη, για «πρωτόγνωρα πράγματα που θυμίζουν σκοτεινές εποχές», αναφερόμενος στις πολλές φωτιές και ξαφνικά που είχαμε αυτές τις ημέρες σε όλη τη χώρα, που ήταν και ένας από τους λόγους για τους οποίους καθυστέρησε η βοήθεια.

«Και στη Ρόδο βλέπουμε περίεργες πυρκαγιές», είπε ο Αντιπεριφερειάρχης και ανέφερε ότι, ενώ ήταν σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά, εκδηλώθηκε άλλη στο Τσαΐρι και κάποιοι χτυπούν μέσα σε κατοικημένες περιοχές, όπως είπε, και ζήτησε άμεση κινητοποίηση των αντανακλαστικών μας αφού θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος είπε ότι έχουμε ζήσει μεγαλύτερες πυρκαγιές, είπε ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους και παρά τα όποια προβλήματα που δημιουργεί η νύχτα, ή ένταση, η καθυστέρηση, το αποτέλεσμα ήταν ότι, μέσα σε λίγες ώρες, απέτρεψαν την επέκταση μιας πυρκαγιάς, όπως είπε.

Στο σημείο αυτό, ανέφερε ότι τα στοιχεία που βοήθησαν προς αυτή την κατεύθυνση ήταν οι καιρικές συνθήκες αλλά και η άριστη συνεργασία με την ΠΥΡ, την ΕΛ.ΑΣ., την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ αλλά το μεγάλο «ευχαριστώ» το απηύθυνε στους εθελοντές.

Είπε, ακόμη, ο κ. Χατζηδιάκος ότι το περίεργο ήταν ότι, στο σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά, μόνο τυχαία δεν ήταν και κάλεσε όλους τους πολίτες να είναι ευαισθητοποιημένοι σε οτιδήποτε ύποπτο κινείται.

Οι επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων του δ.σ. μίλησαν και εκείνοι για την πυρκαγιά. Ήταν, όμως, η τοποθέτηση του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, κ. Χατζή Χατζηευθυμίου, η οποία έδωσε το έναυσμα στο Δήμαρχο να τοποθετηθεί για τα Σώματα Ασφαλείας.

Ο κ. Χατζηευθυμίου, συγκεκριμένα, εξέφρασε τη χαρά του για τα όσα είπε ο Δήμαρχος για τη συνεργασία με τα Σώματα Ασφαλείας στη φωτιά γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, «πολλές φορές παρασυρόμαστε από την πίεση των προβλημάτων και κάνουμε δηλώσεις ατυχείς όπως και οι προηγούμενες».

Η τοποθέτηση αυτή ήταν η αφορμή για να τοποθετηθεί ο Δήμαρχος σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του οι οποίες ήταν καυστικές για την Αστυνομία και το Λιμεναρχείο σχετικά με την έλλειψη ευταξίας κυρίως στην πόλη της Ρόδου και τον έλεγχο στο λιμάνι για τους παράνομους πλανόδιους μικροπωλητές, καλώντας τις υπηρεσίες αυτές να κάνουν τη δουλειά τους.

Χθες, λοιπόν, επειδή, όπως είπε, παίρνουν δημοσιότητα κάποια πράγματα, αισθάνθηκε ότι πρέπει να δώσει εξηγήσεις:
Τη θεσμική σχέση των εκπροσώπων του Δήμου με τις άλλες Αρχές, δεν μπορεί κανείς να τις αμφισβητήσει, είπε ξεκινώντας ο κ. Χατζηδιάκος και, στη συνέχεια, περιέγραψε ότι, στην πυρκαγιά, επί έξι ώρες μέσα στη νύχτα ήταν μαζί του ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, κάτι που καταδεικνύει ότι υπάρχει άριστη σχέση και συνεργασία.

Ωστόσο, ανέφερε ότι υπάρχει μία διαφορά, και είπε: «Όταν γίνονται δηλώσεις ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την αστυνόμευση, δεν είναι επί προσωπικού».  Στη συνέχεια, μίλησε για απαξίωση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ.  Πανούση να επισκεφθεί το Δήμο και να συζητήσει με τον Δήμαρχο τα προβλήματα της αστυνόμευσης, όταν επισκέφθηκε τη Ρόδο πριν λίγο καιρό.

Είπε, ακόμη, ότι γνωρίζουμε ότι οι υπηρεσίες αυτές είναι υποστελεχωμένες και το καλοκαίρι έρχονταν εδώ 150 άτομα. Φέτος μάλιστα, ανέφερε ότι ήρθαν μόλις 40 και αναλαμβάνουν οι ίδιοι το κόστος της παραμονής τους. Με αυτούς και υποστελεχωμένες τις υπηρεσίες δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι, είπε και ανέφερε ότι το  Φαληράκι έχει Αστυνομικό Τμήμα…χωρίς αστυνομικούς. Είπε, ακόμη, ότι ο  Δήμαρχος πρέπει να πιέσει και να φωνάξει.

Ωστόσο, ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλα φαινόμενα που δείχνουν απαξίωση, όπως όταν ο Αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης και Πολεοδομίας, κ. Κακούλης, προπηλακίζεται μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Χατζηιωάννου επειδή προσπαθούν να προτρέπουν στο να υπάρχει τάξη, ακόμη όταν δεν έρχεται το περιπολικό και έρχεται την επόμενη κτλ. Ο Δήμαρχος θέλησε να επισημάνει ότι δεν λέει ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά δεν έχουμε καλά αποτελέσματα.

Ως παράδειγμα ανέφερε ότι λένε ότι δεν έχουν αρμοδιότητα για το λιμάνι και το μικτό κλιμάκιο ελέγχου που θέλει να επαναφέρει, ρωτώντας αν θα πρέπει να αφήσουμε τις ορδές να καταφθάνουν στο νησί και μετά θα φταίει ο Δήμος. Επανέλαβε, τέλος ότι θα ζητήσει από τους πρώην δημοτικούς αστυνόμους να αναλάβουν καθήκοντα ελέγχου στο λιμάνι μαζί με έναν λιμενικό.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis