Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 28/06/2017

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είναι πλέον βέβαιο ότι οραματίζεται το Ντουμπάι να γίνει σύντομα μια φουτουριστική πόλη παρόμοια με αυτή που βλέπουμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Πριν από λίγους μήνες ανακοινώθηκε ότι μέχρι το 2020 θα επιτραπεί στην πόλη η χρήση ιπτάμενων αυτόνομων οχημάτων που θα λειτουργούν ως ταξί. Πριν από λίγες εβδομάδες παρουσιάστηκε ένα ρομπότ που εκτελεί χρέη αστυνομικού στους δρόμους του Ντουμπάι. Τώρα οι αστυνομικές Αρχές παρουσίασαν ένα αυτόνομο όχημα που θα λειτουργεί ως περιπολικό. Πρόκειται για ένα όχημα παρόμοιο με τα μικρά αυτοκίνητα πόλης.

Δείτε ένα βίντεο για το το ρομπο-περιπολικό:

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail το ρομποτικό περιπολικό διαθέτει μια ειδική κάμερα που μπορεί να καταγράφει εικόνες περιμετρικά (360 μοίρες) αλλά και βιομετρικό λογισμικό για την αναγνώριση υπόπτων και καταζητούμενων. Το όχημα μεταφέρει μαζί του και ένα drone το οποίο θα βοηθά στους ελέγχους και την παρακολούθηση σε σημεία που το όχημα για κάποιο λόγο αδυνατεί να προσεγγίσει.

Φυσικά οι εικόνες που καταγράφει το όχημα μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο και σε κάποιο κέντρο ελέγχου της αστυνομίας έτσι ώστε γίνεται και εκεί επεξεργασία και αναζήτηση πιθανών υπόπτων.

«Το Ντουμπάι θέλει να χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Πάντα αναζητούμε την καλύτερη τεχνολογία για να χρησιμοποιείται από την αστυνομία μας ώστε να έχουμε μια όσο το δυνατόν πιο ασφαλή και έξυπνη πόλη. Με τις ρομποτικές τεχνολογίες στοχεύουμε να διατηρούμε ασφαλείς και ειρηνικούς τους δρόμους μας χωρίς να είναι απαραίτητη η ανθρώπινη παρουσία. Σε πρώτη τουλάχιστον φάση τα ρομποτικά περιπολικά θα χρησιμοποιούνται στις τουριστικές περιοχές. Θα μπορούν να κάνουν αναγνωρίσεις  προσώπων και να εντοπίζουν ύποπτα άτομα αλλά και ύποπτα αντικείμενα» ο Αμπντουλά Χαλιφά Αλ Μέρι διοικητής της Αστυνομίας του Ντουμπάι.

protagon.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis