Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:10 | 19/03/2020

Με ταξί κατηγορούνται ότι μετέφεραν ναρκωτικές ουσίες μέλη συμμορίας, στα ίχνη της οποίας έφτασε η αστυνομία. Όπως ανακοινώθηκε, ως μέλη της συνελήφθησαν τρεις άνδρες, ελληνικής καταγωγής, ανάμεσα τους και το φερόμενο ως «αρχηγικό» της μέλος.

Η συμμορία φέρεται να διακινούσε ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Δύο από τα κατηγορούμενα μέλη συνελήφθησαν στα διόδια των Μαλγάρων επί της ΠΑΘΕ, όταν, κατόπιν έρευνας, εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες σε ταξί που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά τους. Όπως διαπιστώθηκε, το ταξί ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο ενός εκ των συλληφθέντων, με τον αυτοκινητιστή να μην έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση.

Ακολούθησαν έρευνες σε σπίτια, ενώ συνολικά κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης (3,3 κιλά), κατεργασμένης κάνναβης (1 κιλό), κοκαΐνης (237 γραμ.), όπως επίσης ναρκωτικά χάπια, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 17.000 ευρώ, που εκτιμάται ότι συνδέεται με την εμπορία ναρκωτικών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Στα ίχνη κυκλώματος που δραστηριοποιούταν στην κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας οδηγήθηκαν έπειτα από επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, μέλη της συμμορίας, ανάμεσά τους και αρχηγικό μέλος ο οποίος είχε τον ρόλο της κατοχής, μεταφοράς, απόκρυψης-αποθήκευσης, και διακίνησης ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία και για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σε έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία του αρχηγικού στελέχους στο κέντρο της πόλης καθώς και σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο που εντοπίστηκε στην Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης (διόδια Μαλγάρων) στο οποίο επέβαιναν τα άλλα δυο μέλη της συμμορίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά :

  • ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους (3.311,23) γραμμαρίων
  • κατεργασμένη κάνναβη βάρους (1.016) γραμμαρίων
  • ποσότητα κοκαΐνης βάρους (237) γραμμαρίων
  • (12) ναρκωτικά δισκία
  • (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • το χρηματικό ποσό των (16.984) ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών
  • (5) κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

http://www.astynomia.gr/images/stories//2020/photos2020/19032020simoria001.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2020/photos2020/19032020simoria002.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2020/photos2020/19032020simoria003.jpg

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην Πλατεία Εξαρχείων


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis