Μετέφεραν ράβδους χρυσού με Porsche Panamera Sport Turismo

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΑ
Μετέφεραν ράβδους χρυσού με Porsche Panamera Sport Turismo

Όλα ήταν μελετημένα και άψογα οργανωμένα.

Το σχέδιο εκτελέστηκε με απόλυτη ακρίβεια και οι ράβδοι χρυσού αξίας 11 εκατομμυρίων ευρώ έφθασαν με ασφάλεια στο σημείο που είχε καθοριστεί.

Δεν πρόκειται για κάποιο ριμέικ της ταινίας «Ληστεία αλά Ιταλικά», αλλά για πραγματικό γεγονός που έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες στο Λονδίνο. Τρεις Porsche Panamera Sport Turismo μετέφεραν τις ράβδους χρυσού, συνοδεία μοτοσικλετιστών της αστυνομίας και ελικοπτέρου που ήλεγχε κάθε κίνηση στους δρόμους.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία εξευγενισμού και εμπορίας χρυσού Baird & Co. σε συνεργασία με την Porsche. Στόχος ήταν, ο χρυσός να μεταφερθεί από τα κεντρικά εργαστήρια της Baird στο Hatton Garden, καλύπτοντας μία απόσταση 20 χιλιομέτρων.

Τα μοντέλα της Porsche, δύο Panamera Turbo και μία Turbo S E-Hybrid, με επαγγελματίες οδηγούς πίσω από το τιμόνι, ειδικούς φρουρούς και άριστα καταρτισμένους χειριστές ασυρμάτου ως συνεπιβάτες, ανέλαβαν τη μεταφορά. Το θέαμα ήταν εντυπωσιακό, με τους κατοίκους του ανατολικού Λονδίνου και τους τουρίστες να μένουν άναυδοι από την πομπή.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Baird & Co., Nick Hammond, «το φορτίο ήταν πολύ μεγάλο και σπάνιο. Έπρεπε να σιγουρευτούμε ότι τα αυτοκίνητα ήταν ικανά να μεταφέρουν τον χρυσό με ασφάλεια. Παρά το βάρος και τις υψηλές απαιτήσεις, οι τρεις Porsche Panamera ολοκλήρωσαν επιτυχημένα την αποστολή τους». 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα   zougla.gr