Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:44 | 27/05/2018
Μετά την 5401/18/947921 από 11/5/2018 διαταγή της ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας, η οποία ουσιαστικά καταστρατηγεί το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο (Προεδρικά Διατάγματα & Κανονιστικές Διαταγές) που διέπει τις μεταγωγές και επέφερε τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του ΤΜΔ Λάρισας, ένα ακόμα περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει το αλαλούμ με τις μεταγωγές.
 
   Συγκεκριμένα το ΤΜΔ Λάρισας ενημερώθηκε ότι τη Παρασκευή 25)5ου  η ΔΙΜΕΔΑ θα εκτελέσει έκτακτη μεταγωγή στα Γρεβενά, ενώ την επομένη, το (28) θέσεων μεταγωγικό θα επέστρεφε εντελώς άδειο.
 
   Σύμφωνα με το άρθρο 144 παράγραφο 8 του ΠΔ 141)1991 το ΤΜΔ Λάρισας ενημέρωσε ότι έχει (10) κρατουμένους για Αθήνα τους οποίους και θα τους παραλάμβανε από Τρίκαλα. Ως εκ θαύματος η ΔΙΜΕΔΑ αρνήθηκε τη παραλαβή επικαλούμενη έλλειψη χώρων στα κρατητήρια.  
 
   Ενώ η Διοίκηση της ΔΑ Λάρισας δήλωνε ότι για να γίνει η παραλαβή έπρεπε να υπάρξει προσυνεννόηση μεταξύ των δύο υπηρεσιών.
 
   Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι τη Τρίτη 29)5ου να προγραμματιστεί μεταγωγή για Αθήνα από το ΤΜΔ Λάρισας. Ερωτούμε τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες:
 
1.    Από πότε για να ισχύσει κάποιο ΠΔ επιβάλλεται προσυνεννόηση μεταξύ των εμπλεκομένων  υπηρεσιών;
 
2.    Πότε η ΔΙΜΕΔΑ ρώτησε αν σε αντίστοιχες περιπτώσεις μεταγωγών υπήρχαν επαρκείς χώροι κράτησης στο άκρως ακατάλληλο κτίριο του ΤΜΔ Λάρισας;
 
3.    Σε μια εποχή που στην Υπηρεσία μετράμε και το ένα ευρώ στις διάφορες δαπάνες, κάποιοι άφησαν να κατέβει στην Αθήνα άδειο το μεταγωγικό όχημα. Η μεταγωγή που θα γίνει την επόμενη Τρίτη από Λάρισα στην Αθήνα θα κοστίσει 600+ ευρώ, συν τα καύσιμα. οι εργατοώρες, η αναστάτωση των υπηρεσιών της Λάρισας. Ποιος θα τα επωμιστεί όλα αυτά; Αν τα πλήρωναν από τη τσέπη τους το ίδιο θα αποφάσιζαν;
 
   Γνωρίζουμε και κατανοούμε τα προβλήματα των ανά τη χώρα Υπηρεσιών Μεταγωγών και ειδικά της ΔΙΜΕΔΑ. Το ΤΜΔ Λάρισας μία υπηρεσία (30) αστυνομικών ανέλαβε σε μια νύχτα το τακτικό δρομολόγιο της Τρίτης, ενώ εξυπηρετεί όλες πλέον τις μεταγωγές εντός Θεσσαλίας.
 
·       Δώσαμε αγώνα ως Σωματείο για να καταλάβουν το απλό και επιτέλους οι συνάδελφοι του ΤΜΔ να λαμβάνουν διανυκτέρευση όπου το δικαιούνταν.
 
·       Παλεύουμε καθημερινά ώστε να υπάρχουν ασφαλή μεταγωγικά οχήματα.
 
·       Απαιτούμε να ισχύουν για ΟΛΕΣ τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες τα προβλεπόμενα.
 
·       Ζητούμε την επίσπευση των διαδικασιών για την έκδοση της νέας Κανονιστικής Διαταγής, περί μεταγωγών.
 
·       Ευελπιστούμε ότι η υπό ίδρυση (;) Δικαστική Αστυνομία θα λύσει ζητήματα μεταγωγών και δε θα δημιουργήσει καινούργια.
 
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν ανεχόμαστε άλλη υποτίμηση του ΤΜΔ Λάρισας. Οι συνάδελφοι δεν είναι αναλώσιμοι.
 
 
 
 
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
 
                      ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                         ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis