Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:52 | 08/08/2019

Του Μπογδανίδη Αχιλλέα

Αντιπροσώπου Ε.ΑΣ.Υ.Α. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Έχουμε αναφερθεί πολλάκις στην πολύπαθη μεταγωγή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε να επισημάνουμε τα λάθη που τελούνται κατά της διεξαγωγή της αλλά και τρόπους για την θεραπεία της, ως προς την ασφάλεια και την ποιοτικότερη εκτέλεση των καθηκόντων των συναδέλφων μας.

Τουλάχιστον για ένα χρόνο οι κρατούμενοι των Τμημάτων Ασφαλείας των Αθηνών, λόγω έλλειψης θέσεων ,φιλοξενούνται παντού, όπου βρεθεί θέση, όπως σε άλλες Υποδιευθύνσεις και δεν είναι υπερβολή ότι κρατούνται ακόμα και στα κρατητήρια του ΑΤ Πεντέλης και αυτά της Αμυγδαλέζας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, στην περισυλλογή των κρατουμένων το πρωί, από το βαν της μεταγωγής και τις περιπολίες της Υποδιεύθυνσης, οι κρατούμενοι να μαζεύονται με καθυστέρηση και προσπάθεια τριών ή και ακόμη τεσσάρων ωρών με συνέπεια η μεταγωγή να ξεκινά την πορεία της προς την Δ.Ε.Ε. ακόμα και μετά τις 12.

Πόσο λειτουργικό θα ήταν όλα τα αυτόφωρα να μαζεύονται σε έναν κοινό χώρο κράτησης, ώστε οι συνάδελφοι το πρωί αναλαμβάνοντας Υπηρεσία, να προβαίνουν απευθείας στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, με συνακόλουθο αποτέλεσμα την τήρηση των ωραρίων του προσωπικού;

Πόσο δύσκολο είναι για την εκάστοτε Πολιτική Ηγεσία να βρει έναν χώρο κράτησης, όπως τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ή να δημιουργήσει έναν νέο χώρο κράτησης, διαθέτοντας μία μικρή ομάδα συναδέλφων για την φύλαξή του και αναβαθμίζοντας τα άμοιρα Τ.Α. που βρίσκονται στο έλεος και στο φιλότιμο των Διοικητών των Τμημάτων Τάξης, ως προς την φύλαξη των κρατουμένων της

Βοηθείστε όσο είναι καιρός ...

"Απόσπασμα από την εφημερίδα "Σύγχρονη Αστυνομία" της Ένωσης Αθηνών που μόλις κυκλοφόρησε"

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis