Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:20 | 11/02/2018

Μία ακόμα ενδιαφέρουσα ερώτηση διατυπώθηκε στο Forum του Policenet.gr αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο προσδιορίζεται η απόσταση του τόπου όπου υπηρετούν οι Αστυνομικοί από τον τόπο συμφερόντων τους.

Η εν λόγω απόσταση ασφαλώς παίζει καθοριστικό ρόλο στην μοριοδότηση των στελεχών που αναμένουν μετάθεση.

 

Η εταιρεία Newlaw, που εξειδικεύεται στις online νομικές υπηρεσίες και συνεργάζεται με το Policenet.gr παρέχοντας απαντήσεις σε ερωτήματα των μελών του Forum, επισημαίνει τα εξής:

Σύμφωνα με την  κείμενη νομοθεσία αλλά και την πρόσφατη νομολογία πάνω στο ζήτημα, για τη μοριοδότηση (όπως την ορίζει το ΠΔ 100/2003) οι αποστάσεις υπολογίζονται χιλιομετρικά.

Συγκεκριμένα, κατά το άρθρο 3 του ΠΔ 200/1993 για τον υπολογισμό των αποστάσεων δεν αναζητείται η συντομότερη διαδρομή, αλλά λαμβάνονται υπόψη τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου:

«Για  τον  υπολογισμό  των χιλιομετρικών αποστάσεων, λαμβάνονται υπόψη τα  στοιχεία  που  παρέχονται  από  τις  αρμόδιες  Υπηρεσίες  των Υπουργείων Συγκοινωνιών και Εμπορικής Ναυτιλίας.»

Το Υπουργείο εκδίδει για το λόγο αυτό Οδηγό Χιλιομετρικών Αποστάσεων, ο οποίος δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ακόμα και αν δεν είναι επίκαιρος.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκρινε πως οι αποστάσεις δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο απόδειξης που να μεταβάλλεται σε κάθε υπόθεση, γι’ αυτό και ο Οδηγός είναι δεσμευτικός (1915/2013 ΔΕΦ ΑΘ).

Το ζήτημα της επικαιροποίησης αυτών των Οδηγών φαίνεται να έχει λυθεί από τον Ιούνιο του 2017: το Υπουργείο έθεσε σε εφαρμογή Διαδραστικό Εργαλείο Υπολογισμού Χιλιομετρικών Αποστάσεων με βάση το οποίο υπολογίζονται πλέον και οι αποστάσεις του ΠΔ 100/2003.

Αυτή είναι και η μόνη μέτρηση που λαμβάνουν κατά το νόμο υπόψη και τα ελληνικά δικαστήρια ανεξάρτητα από διόδια, χρόνο ή ποιότητα του οδικού δικτύου.

 

** Δείτε εδώ όλη τη συζήτηση των μελών του Forum για το εν λόγω θέμα

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis