Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 25/07/2017

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 έγινε το Συμβούλιο Μεταθέσεων της Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης, ταυτόχρονα και μία μέρα θλίψης για όλη την αστυνομική οικογένεια της πόλης που αποχαιρετούσε για τελευταία φορά έναν συνάδελφο, έναν πατέρα που μας άφησε τόσο νωρίς.

Κάποιοι τώρα λόγω αλαζονείας ή λόγω άγνοιας, μακάρι να είναι το δεύτερο, προχώρησαν σε διθυραμβικές ανακοινώσεις για την απόδοση τους σε αυτό το Συμβούλιο Μεταθέσεων και την μη μετακίνηση συναδέλφων χωρίς την αίτηση τους. Ήδη έχουν επικοινωνήσει μαζί μας δύο (2) συνάδελφοι που μετατέθηκαν χωρίς αίτηση τους σε άλλη Διεύθυνση και τα παράπονα όλο και αυξάνονται! Μάλλον το Συμβούλιο Μεταθέσεων ήταν «δίκαιο» μόνο για όσους ενδιέφεραν αυτόν. Η υποκειμενική δικαιοσύνη δεν ούτε κατά διάνοια δικαιοσύνη. Αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την εξέταση των προσφυγών – ενστάσεων.

Επίσης κάποιοι αναφέρθηκαν στην πρότασή «τους» για εσωτερικό κώδικα μεταθέσεων. Βέβαια η πρόταση τους ήταν κυριολεκτικά «μια πρόταση» καθώς δεν συνοδευόταν από καμία αιτιολογημένη και πραγματοποιήσιμη πρόταση για το ποια μορφή θα μπορούσε να έχει και σε ποια κριτήρια θα βασιζόταν ώστε να είναι ένα αντικειμενικό και δίκαιο σύστημα. Όποιος έχει συνδικαλιστική παιδεία, έστω ακόμα και νηπιαγωγείου, μπορεί να αντιληφθεί και μόνος του ότι μια σωστή πρόταση πρέπει να συνοδεύεται από όλα ή έστω ένα μέρος των παραπάνω.

Ας κάνουμε και εμείς μερικές προτάσεις αν είναι που απλά θα ακουστούν όμορφα αλλά δεν υπάρχει το πλαίσιο για να πραγματοποιηθούν:

  • Ζητάμε τη μετάθεση όλων των συναδέλφων στον τόπο συμφερόντων τους
  • Ζητάμε τη μετάθεση τους σε όποια υπηρεσία θέλουν μόνο με μια αίτηση
  • Ζητάμε 12 ρεπό τον μήνα!

Και η λίστα εύκολα μπορεί να μεγαλώσει..

Υ.Γ.1: Για όσους έχουν πολύ βραχύ μνήμη η πρόταση για θέσπιση εσωτερικού Κώδικα μεταθέσεων ξεκίνησε το 2014 με πρόταση των μελών του ΕΚΑ στον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια.
Υ.Γ.2: Κάποιοι τις τελευταίες μέρες διαφήμιζαν την παρουσία του εκλεγμένου τακτικού αντιπροσώπου της Ένωσης στο Συμβούλιο μεταθέσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης σαν να έκανε κάποιου είδους χάρη στους συναδέλφους. Εφόσον οι συνάδελφοι τον ψήφισαν η παρουσία του είναι υποχρεωτική σε κάθε περίπτωση. Αναμένουμε παρόμοια ενημέρωση για ποιος θα παραστεί στα συμβούλια μεταθέσεων των Διευθύνσεων της ΓΑΔΘ. Είναι επιτέλους καιρός ο λαϊκισμός, η ψηφοθηρία, η τακτική του μικροσυνδικαλισμού καθως και του παρασυνδικαλισμού να εκλειψουν τελείως από ορισμένους εκλεγμένους.
Υ.Γ.3: Τέλος, θα θέλαμε να θέσουμε το ερώτημα: Ο Τακτικός Εκπρόσωπος στα Συμβούλια Μετάθεσεων της ΓΑΔΘ που προέρχεται από την παράταξη της ΑΣΠΑ, θα είναι παρών στο ίδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων της ΓΑΔ Θεσσαλονίκης οταν αυτό θα εξετάσει τις προσφυγές των συναδέλφων μας για ακύρωση ή τροποποίηση της μετάθεσής τους σε λίγες ημέρες που θα συνεδριάσει, καθώς θα πρέπει όπως εχει συνδικαλιστικό καθήκον να παρευρίσκεται και να είναι παρών ή θα βρισκεται στο νησί της Χίου όπου υπηρετεί εδω και μήνες με απόσπαση υστέρα απο αίτησή του με έξοδα δημοσίου;

Θεσσαλονίκη 24 Ιουλίου 2017
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ -ΕΚΑ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis