Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:44 | 06/11/2016

Οι μεταθέσεις και τα πολλά παράδοξα που γίνονται σ΄ αυτές δεν είναι “προνόμιο” των στρατιωτικών. Η καταγγελία που μας ήρθε για την περίπτωση ενός Λιμενικού αποδεικνύει ότι οι επιπτώσεις που υπάρχουν στο προσωπικό αλλά και στο δημόσιο ταμείο, είναι φαινόμενα που απασχολούν όποιον φορά στολή σ’  αυτή τη χώρα.

Η καταγγελία όπως μας την έστειλαν:

Ο Πλωτάρχης Λ.Σ. μετατέθηκε στο νησί τον Ιούλιο του 2014 με προοπτική παραμονής πολλά χρόνια και τουλάχιστον – σύμφωνα με το ΠΔ που ορίζει σχετικά – για τρία χρόνια.

Με την άφιξη του Πλωτάρχη, ο οποίος έχει παρελθόν Κυβερνήτου Λιμενικού σκάφους και άριστου Αξιωματικού και άρα τεκμαίρεται αποτελεσματικός και μάχιμος, η Άνδρος άρχισε να μπαίνει σε πιο γρήγορους εργασιακούς ρυθμούς. Αυξήθηκαν οι ώρες περιπολίας του λιμενικού σκάφους που ήταν στο νησί, έλεγχε το πολυάριθμο προσωπικό με πλήθος οδηγίες και ενημέρωνε ιεραρχικά την ηγεσία του στην Σύρο για τα κακώς κείμενα από πάσης φύσεως προέλευσης. Οι γκρίνιες των υφισταμένων, όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αναμενόμενες και κάποιοι θα τις έλεγαν και φυσιολογικές καθώς ο νέος Λιμενάρχης θέλησε να τηρηθούν τα προβλεπόμενα στους Νόμους και στους Κανονισμούς του Λιμενικού Σώματος προς όφελος του πολίτη και της Πολιτείας.

Επειδή όμως δεν είναι τίποτα τυχαίο και αναφερόμαστε στους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα έφτασε στο ντροπιαστικό σημείο που έφτασε, δείτε τι έγινε παρακάτω. Μήπως περιμένετε να πάρει ο Λιμενάρχης εύφημο μνεία ή τιμητική προαγωγή;; Αυτά αγαπητοί αναγνώστη μόνο σε Δυτικά πολιτισμένα κράτη συμβαίνουν…εδώ είναι Βαλκάνια…

Αρχίζουμε:

Πριν την ολοκλήρωση των τριών ετών όπως ορίζει ο Νόμος του έρχεται μετάθεση!! Ήταν Οκτώβριος 2015 και τα παιδιά του ήταν ήδη στο σχολείο αλλά ο Πλωτάρχης Λιμενάρχης έπρεπε άμεσα να μετατεθεί γιατί είχε αρχίσει και χάλαγε η σούπα…

Θα ήταν η Τρίτη μετάθεση μέσα σε 17 μήνες και εννοείται τα μικρά παιδιά του – μαθητές του Δημοτικού –  άρχισαν να έχουν ψυχολογικά προβλήματα βεβαιωμένα από τους γιατρούς στους οποίους υποχρεώθηκε ο Λιμενάρχης μας να τρέχει.

Με αναφορές και κόντρα αναφορές η μετάθεση αναστέλλεται για ΑΓΝΩΣΤΟ ΧΡΟΝΟ (σιγά ο κλάδος προσωπικού του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ  μη σεβαστεί την οικογένεια του ανθρώπου) και ουδείς του είπε τι θα κάνει παρά μόνο να υποστεί το κινέζικο βασανιστήριο του «θα σου πούμε με νεότερο…». Παρά ταύτα ο Λιμενάρχης συνέχιζε να εφαρμόζει τον Νόμο και τους κανονισμούς, γεγονός το οποίο μάλλον δημιούργησε περισσότερους αφρούς λύσσας σε συμφέροντα αντίθετα με το συμφέρον της Πολιτείας.

Τον Ιούλιο του 16 «ακυρώνεται» η αναστολή και βγαίνει «καινούργια μετάθεση» με υλοποίηση τον Οκτώβριο (τα παιδιά δηλαδή να έχουν γραφτεί στο σχολείο, αλλά να τα ξαναβιάσουμε ψυχικά…λυπούμαστε για τις φράσεις ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ)

Ο Λιμενάρχης μας σήμερα προτίθεται να ζητήσει την προστασία στο τελευταίο καταφύγιο του Έλληνα Δικαστή…με αίσθημα ευθύνης έναντι στο Δημόσιο χρήμα, ζητεί να μην μετατεθεί μέχρι το Δικαστικό Συβούλιο αποφανθεί για την νομιμότητα της μετάθεσης και αυτό γιατί αν χρειαστεί να ξαναεπιστρέψει στα εν Άνδρω καθήκοντά του, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕ – ΕΛΑ του ιδίου και της οικογενείας του.!! Θέλετε να μάθετε πάνω σε αυτήν την πατριωτική πρόταση / μέριμνα τι απάντησε το Αρχηγείο του Λιμενικού εν ολίγοις και σε κατανοητή μετάφραση;; «..μας είναι αδιάφορο το Δημόσιο χρήμα και να εκτελέσεις την διαταγή….αν ξαναγυρίσεις θα ξαναπληρώσουμε…» Μόνο που το δημόσιο χρήμα είναι του Έλληνα φορολογούμενου κύριοι του Αρχηγείου…προς τι τόση βία και βιασύνη;;

Νομίζουμε ότι ΟΛΟΙ έχουμε καταλάβει τι ακριβώς έχει γίνει….πληροφορίες μάλιστα λένε ότι κάποιοι έχουν ξεκινήσει ΕΔΕ (πως άρχισε;; ποιος;; προς τα πού;; ποιος την διέταξε;;) με παράπονα κατά του Λιμενάρχη…..να θυμίσουμε μόνο  προς ασφάλεια του Δικαίου και προστασία των «μαρτύρων»  ότι σαφώς η διενέργεια ΕΔΕ είναι προβλεπόμενη διαδικασία….να ξέρουμε όμως ότι «τα γραπτά μένουν» και αξιολογούνται πάντα ΜΕΤΑ, προς κάθε Αστική, Ποινική και Διοικητική κατεύθυνση…από την στιγμή που κάποιος βλέπει τα παιδιά του να υποφέρουν ο μέσος συνετός άνθρωπος να περιμένει αντιδράσεις από αυτόν τον πατέρα…!!

 

www.militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis