Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 14/04/2018

Προ των πυλών είναι το κόψιμο μεγάλου αριθμού Αστυνομικών από τα επίσημα και η μετακίνηση τους σε μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ..

Ένα εκ των ζητημάτων που αποτέλεσε και αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού για πολλούς είναι πως οι Αστυνομικοί που τελικά θα μετακινηθούν από την φύλαξη προσώπων, δεν θα επιστρέψουν στα επίσημα αφήνοντας και πάλι "ορφανές" τις Υπηρεσίες που κληθηκαν να ενισχύσουν.

Στο θέμα αυτού (που αναμφισβητητα είναι νευραλγικής σημασίας), αναφέρθηκε και ο αναπλ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κος Ν. Τόσκας.

Δείτε τι απάντησε ο κύριος Υπουργός σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του με του πέντε δημάρχους της παραλιακής ζώνης της Αττικής

[custom:google-ads]

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, χθες εξαγγείλατε την εξοικονόμηση 800 αστυνομικών από πρόσωπα, κτίρια και επιτελικά γραφεία. Έχετε κάποιες δικλείδες ασφαλείας προκειμένου να μην δούμε παραδείγματα του παρελθόντος, δηλαδή το τρικ, τα παραθυράκια επιστροφής των συγκεκριμένων αστυνομικών στις ίδιες Υπηρεσίες, τα ίδια πρόσωπα;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Καταρχάς να σας θυμίσω, -εσείς τα ξέρετε καλά αυτά τα θέματα και για όσους μας ακούν αυτή τη στιγμή- για πάρα πολλά χρόνια γινόταν μόνο συσσώρευση αστυνομικών στη φύλαξη ατόμων και χώρων. Για πρώτη φορά πέρσι 450 άτομα έφυγαν από αυτήν την ασφάλεια προσώπων και πήγαν στην αστυνόμευση και χθες αποφασίστηκε 800 άτομα, 800 συγκεκριμένα άτομα, να φύγουν από την ασφάλεια προσώπων και χώρων, για να ενισχύσουν την αστυνόμευση των Δήμων, την αστυνόμευση της Αττικής. Η υλοποίηση αυτού του μέτρου θα γίνει τις επόμενες μέρες, θα γίνει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος».

Δημοσιογράφος: Άρα έχετε τις δικλείδες ασφαλείας προκειμένου να μην επιστρέψουν;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Ακριβώς. Θα υπάρξει έλεγχος ονομαστικός από επιτροπή υπό τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, αλλά μπορεί και οποιοσδήποτε να λάβει γνώση αυτών των καταστάσεων, έτσι ώστε να μην φύγει κάποιος από την ασφάλεια κάποιου προσώπου και πάει σε κάποιο γραφείο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: "Αλυσίδα ζωής" από άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ΖΗΤΑ για την έγκαιρη διακομιδή παιδιού στο νοσοκομείο

όλη η συλλογή των νόμων

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis