Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 22/04/2018

Σαν το Γεφύρι της Άρτας έχει εξελιχθεί το ζήτημα αναφορικά με τις μετακινήσεις των αστυνομικών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ιδιαίτερα στο Μετρό.

Η Ένωση Αθηνών από την πρώτη στιγμή έχει αφουγκραστεί την αγωνία των συναδέλφων μας για τη δυνατότητα μετακινήσεων η οποία μας έχει απασχολήσει εκτενώς. Με συνεχείς ανακοινώσεις και συναντήσεις με αρμόδιους φορείς του Υπουργείου μας αλλά και με συνεχείς επισκέψεις στον Ο.Α.Σ.Α., ζητάμε να δοθεί επιτέλους μία ξεκάθαρη λύση για τον τρόπο των μετακινήσεων των συναδέλφων μας, ο οποίος δεν θα επιβαρύνει επιπλέον τον οικογενειακό προϋπολογισμό μας.

Η έως τώρα Σολομώντεια λύση, με τις ανοιχτές μπάρες, αποτελεί πρόσκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος. Με Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τον Ο.Α.Σ.Α. την  17-4-2018, μπαίνουμε σε περιβάλλον σταδιακού κλεισίματος στις μπάρες για τα Α.Μ.Ε.Α. και για τις άλλες ειδικές ομάδες. Δυστυχώς όμως ακόμα δεν έχει υπάρξει σαφής απάντηση για το καθεστώς που θα διέπει το ένστολο προσωπικό που θα μετακινείται με το Μετρό.

Ως Ένωση Αθηνών ζητάμε η Πολιτική Ηγεσία να δρομολογήσει άμεσα κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα καθορίζει τον τρόπο μετακινήσεων αστυνομικών με τα Μ.Μ.Μ. και η οποία θα προσαρμόζεται σύμφωνα με το άρθρο 86 του Ν. 4530/2018, το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα για αυτό το λόγο και που προβλέπει τα παρακάτω:

Άρθρο 86

«Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών και του κατά περίπτωση αρμόδιου, με βάση την ιδιότητα των δικαιούχων των παρακάτω προβλεπόμενων απαλλαγών ή εκπτώσεων, Υπουργού επιτρέπεται, με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια ή με κριτήρια τις υπηρεσιακές ανάγκες μετακίνησης προσωπικού πάσης φύσεως του Δημοσίου ή τον αριθμό των δικαιούχων, να καθορίζονται απαλλαγές ή εκπτώσεις στο κόμιστρο των μέσων μαζικής μεταφοράς. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για την παροχή της απαλλαγής ή της έκπτωσης και τη ρύθμιση όλων των συναφών ζητημάτων. Οι αποφάσεις παροχής έκπτωσης επέχουν θέση σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του αρμόδιου κατά περίπτωση φορέα των μέσων μαζικής μεταφοράς.»

Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στην ασάφεια που επικρατεί σύμφωνα με τα παραπάνω με αποκλειστικό γνώμονα να μην επιβαρυνθεί η εργασιακή μας καθημερινότητα, όπως έχουμε αναπτύξει και σε αντίστοιχες παλαιότερες ανακοινώσεις μας και να ισχύσει το ήδη υπάρχον καθεστώς μετακινήσεων. Δεν μπορεί η Πολιτεία να δυσκολεύει συνεχώς την εργασιακή μας ομάδα, η οποία προασπίζει διαχρονικά το δημόσιο συμφέρον.

Για το Δ.Σ.

 

                      - Ο -                                                                                  - Ο -

 

                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας

 

                                            

 

         ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                     ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis