Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:01 | 05/07/2016

Το βάρος στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των υπόπτων εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι ανακριτές που διερευνούν το τετραπλό φονικό στην Αγία Νάπα, την ώρα που αναμένεται σήμερα να μιλήσει ο ΜΜΑΔίτης που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο μακελειό.  

Ταυτόχρονα, ετοιμάζονται μετακινήσεις αστυνομικών που είχαν σχέση ή ανέχονταν να βρίσκονται αστυνομικοί κοντά στον Καλοψιδιώτη.  

Οι ανακριτές έχουν στα χέρια τους αρκετά κινητά τηλέφωνα και ζητήθηκε ήδη με δικαστικά διατάγματα, η αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών τους δεδομένων, ώστε να φανεί: Ποιοι και με ποιους μίλησαν λίγο πριν και λίγο μετά το φονικό.  

Όπως ανέφερε στον «Φ» αστυνομική πηγή, μπορεί να χρειαστεί και 15 ημέρες μέχρι να αναλυθούν πλήρως τα δεδομένα από τα τηλέφωνα, αλλά όπως είπε, πρόκειται για άκρως σημαντικό έργο που θα βοηθήσει τις έρευνες. Οι ανακριτές ευελπιστούν ότι από τις αναλύσεις των τηλεφωνικών δεδομένων, αλλά και τα sms που αντηλλάγησαν κυρίως μετά το φονικό, θα καταφανεί ποιοι έχουν εμπλοκή στο έγκλημα.  

Η νέα νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή και που επιτρέπει πρόσβαση της Αστυνομίας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο υπόπτων ή στα γραπτά της μηνύματα μέσω τηλεφώνου ή ακόμα και στα μηνύματα μέσω διαφόρων πλατφορμών του διαδικτύου, θα βοηθήσει τα μέγιστα ώστε οι εξεταστές του ειδεχθούς εγκλήματος, να έχουν εικόνα για το ποιοι είχαν επαφές για το έγκλημα.   

Στο μεταξύ, αύριο Τετάρτη αναμένεται να οδηγηθούν εκ νέου στο Δικαστήριο για να ζητηθεί η ανανέωση του διατάγματος κράτησής τους, τα δύο πρόσωπα που τελούν υπό κράτηση ως ύποπτα γιατί βοήθησαν στο να ενοικιάσουν έπαυλη στην Αγία Νάπα στην οποία διέμεναν οι εκτελεστές. Πρόκειται για 30χρονη και 32χρονο που έχουν δώσει καταθέσεις στην Αστυνομία και ομολόγησαν όσα γνώριζαν για το έγκλημα.  

Σήμερα αναμένεται να γίνει εκ νέου προσπάθεια να ληφθεί κατάθεση από τον ΜΜΑΔίτη που βρισκόταν στο τραπέζι του Φάνου Καλοψιδιώτη, για να αναφέρει τα όσα γνωρίζει για τα δραματικά λεπτά που εκτυλίχθηκε το φονικό και όχι μόνο. Θα εξεταστεί και ο ρόλος του ως επίσης και το τι αντελήφθη ο ίδιος.  

Αυτό που ξεκαθαρίζει μέρα με την ημέρα είναι πως με βάση τους κάλυκες που βρέθηκαν στη σκηνή μόνο από δύο όπλα ρίχθηκαν πυροβολισμοί, χωρίς ν’ αποκλείεται να υπήρχαν και «περιφερειακοί» φρουροί ή δράστες που να πυροβόλησαν χωρίς να εντοπιστούν κάλυκες.  

Στο μεταξύ, το Αρχηγείο Αστυνομίας ετοιμάζει μετακινήσεις αστυνομικών από την περιοχή Αμμοχώστου που είχαν σχέση ή ανέχονταν να βρίσκονται αστυνομικοί κοντά στον Καλοψιδιώτη. Παρόμοιες κινήσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις, ώστε όσοι αστυνομικοί ήταν κοντά σε ανθρώπους της νύχτας να απομακρυνθούν.         

Γράφει: Μιχάλης Χατζηβασίλης 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis