Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:04 | 27/07/2016

Η 'Ενωση Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Το χρόνιο πρόβλημα  με την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στον οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας τείνει πλέον  να πάρει διαστάσεις τεράστιες και μη διαχειρίσιμες.  
 
Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται από την πλευρά της τοπικής μας ηγεσίας μια άνευ προηγουμένου κατασπατάληση  δυνάμεων σε ήσσονος σημασίας περιστατικά- εκδηλώσεις.
 
Τεράστιος αριθμός συναδέλφων απασχολείται επί πολλές ώρες καταστρατηγώντας παράφορα κάθε έννοια που έχει να κάνει με τον χρόνο εργασίας και τις συνθήκες εργασίας.
 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείται με τους συναδέλφους που απασχολούνται στη Διμοιρία Υποστήριξης.  
 
Συγκεκριμένα, σας  γνωστοποιούμε ότι  από τις 26 Ιουνίου και μέχρι σήμερα 27 Ιουλίου η Διμοιρία Υποστήριξης της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης έχει ενισχύσει τις παρακάτω Διευθύνσεις Αστυνομίας:
 
Την 26, 27, 28, 29/06/2016 και 1, 2 /07/2016 την Δ.Α. Καβάλας, την 20/07/2016 την Δ.Α. Ξάνθης, την 23/07/2016 την Δ.Α. Ορεστιάδας, την 24/07/2016 την Δ.Α. Ροδόπης, την 26,27/07/2016 την Δ.Α. Καβάλας. Από πληροφορίες που έχουμε η μετάβαση στην Καβάλα για την ενίσχυση της εκεί Δ.Α. θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι συνάδελφοι έχουν εργασθεί πολύ περισσότερο από τους χρόνους που προβλέπονται από το Π.Δ. 394/2001 αφού εκτός από την πολύωρη παραμονή τους στο σημείο όπου επιχειρούσαν, απαιτείται πολύς χρόνος για την μετάβαση και την επιστροφή τους. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι για την μετάβαση και την επιστροφή από την Καβάλα απαιτούνται τουλάχιστον τέσσερις (4) ώρες.
 
Ο συνολικός χρόνος εργασίας κάθε φορά ήταν από έντεκα (11) μέχρι (16) ώρες.
 
Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως αντιλαμβάνεστε, οι μετακινήσεις της Διμοιρίας Υποστήριξης είναι περισσότερο από συχνές, ο χρόνος εργασίας υπερβαίνει κατά πολύ τον προβλεπόμενο, πράγμα που μπορεί να έχει άμεσες συνέπειες στη σωματική ακεραιότητα και απόδοση των συναδέλφων.
 
Προτείνουμε το αυτονόητο:
 
Πρώτον, να υπάρχει καλύτερη αξιολόγηση των πληροφοριών από τους εμπλεκόμενους στην  διαχείριση τους και κάποια στιγμή να   αποδοθούν  οι ευθύνες και τυχόν κυρώσεις που προκύπτουν. Διότι η μη ορθή αξιολόγηση τους έχει παράπλευρες συνέπειες τόσο από οικονομοτεχνικής πλευράς όσο και στη διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού.
 
Δεύτερον, σε αντίστοιχες περιπτώσεις η μετακίνηση να γίνεται από την προηγούμενη ημέρα και να παραμένουν οι συνάδελφοι στον τόπο όπου επιχειρούν με διανυκτέρευση, ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται  στις υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις χωρίς να διακινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα.
 
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
 
 
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
    
 
Ο Πρόεδρος
 
 
ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος
6 9 4 6 1 2 0 2 1 8
 
 
Ο Γενικός Γραμματέας
 
 
ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Γεώργιος
6944915881
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis