Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:29 | 23/06/2020

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ένα μικρό ενοικιαζόμενο κινείται σαν δαίμονας στην εθνική οδό από Ηράκλειο προς Σίσες. Το αυτοκίνητο σχεδόν …πετάει. Ο οδηγός ανεβαίνει τις στροφές της Αγίας Πελαγίας κινούμενος  στο αντίθετο ρεύμα, σκορπώντας τον τρόμο στους ελάχιστους-ευτυχώς-διερχόμενους οδηγούς. Στις ευθείες το «σανιδώνει», στις κατηφοριές πιάνει τα 170 χιλιόμετρα.

Τα προαναφερόμενα είναι στιγμιότυπα από περιγραφές για τα όσα εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια της απίστευτης καταδίωξης που σημειώθηκε μεταμεσονύκτιες ώρες της Παρασκευής με πρωταγωνιστή έναν 38χρονο Αλβανό, ο οποίος με την επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά του κινητοποίησε περιπολικά και μηχανές της Άμεσης Δράσης και της Ομάδας ΔΙΑΣ, του ΤΑΕ αλλά και περιπολικό του ΒΟΑΚ, στον τομέα Ρεθύμνου.

Μία καταδίωξη που αν υπήρχε δυνατότητα να βιντεοσκοπηθεί, θα είχε γίνει viral. Ποιο Χόλυγουντ  και ποιο L.A.  Μία καταδίωξη θρίλερ που ακόμα και οι συμμετέχοντες την έζησαν  με κομμένη την ανάσα και την αδρεναλίνη στα ύψη. Ο 38χρονος προσπαθούσε να εμβολίσει το  όχημα της Αστυνομίας κάθε φορά που τον πλησίαζε.  

Όσοι κινήθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο  επί της εθνικής οδού θα ξαφνιάστηκαν αντικρίζοντας τόσα αστυνομικά οχήματα να κινούνται με ενεργοποιημένες τις σειρήνες και αναμμένους φάρους.

Όλα ξεκίνησαν από ένα τυχαίο τετ-α-τετ εκείνου με περιπολικό στην περιοχή του Γιόφυρου. Τα δύο οχήματα κινούνταν σε αντίθετες κατευθύνσεις. Ο 38χρονος φέρεται να έκανε ελιγμό να πέσει πάνω στο περιπολικό ενώ απομακρύνθηκε ταχύτατα με τη …γνωστή χειρονομία του μεσαίου δακτύλου. Υποστηρίζεται ότι οι αστυνομικοί δεν αναγνώρισαν τον οδηγό (πρόκειται για άτομο που έχει απασχολήσει και αποφυλακίστηκε προ ημερών), κινητοποιήθηκαν όμως άμεσα και ενεργοποίησαν το φάρο, βλέποντας ότι ο οδηγός ήταν περιφερόμενος κίνδυνος. Διαπίστωσαν την ταυτότητα του στην πορεία της καταδίωξης.

Περιγράφεται ότι ο 38χρονος παραβίασε το κόκκινο φανάρι, κόντεψε να «σκαρφαλώσει» στη νησίδα και στη συνέχεια βγήκε στην εθνική. Η διαδρομή του τρόμου τερματίστηκε στην περιοχή των Σισών. Ο 38χρονος φέρεται να αντιστάθηκε σθεναρά, αρνούμενος να εγκαταλείψει το όχημα. Στη διάρκεια της διαδικασίας ακινητοποίησης του φέρεται να του έπεσε ένα φιξάκι κοκαϊνης, το οποίο εικάζεται ότι είχε κρύψει στο στόμα του. Μεταξύ άλλων αντιμετωπίζει κατηγορίες όπως επικίνδυνη οδήγηση, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, αντίσταση κλπ

Πήρε αναβολή να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου την Πέμπτη.

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis