Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:15 | 23/05/2018

Ήταν τέλος του 2014 που η τότε ηγεσία του Αρχηγείου αποφάσισε τη μεταφορά του ΤΕΕΜ (πυροτεχνουργοί και συνοδοί αστυνομικών σκύλων) από το Ελληνικό σε ένα σκοπευτήριο στο Μαρκόπουλο χωρίς καμία υποδομή.

Οι Αστυνομικοί από τότε, παρά τις προσωπικές τους ενέργειες και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των κατά καιρό διοικήσεων, βιώνουν έως και σήμερα συνθήκες πρωτόγνωρες για τον Έλληνα Αστυνομικό. 

Σήμερα 4 χρόνια μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται με νέους "πρωταγωνιστές" , αφού το Α/Τ και Τ/Α Ελληνικού μαζί με την Υποδ/νση Ασφαλείας Ν/Α Αττικής, το τμήμα Αλλοδαπών Ν/Α Αττικής, το τμήμα Διαβατηρίων Ελληνικού και το Τμήμα Τροχαίας Ν/Α Αττικής, καλούνται να εγκαταλείψουν άμεσα τους χώρους του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Είναι απορίας άξιο πως για ακόμα μία φορά, παρά του ότι η αποχώρηση των υπηρεσιών αυτών είναι γνωστή σε όλους από το 2016, όλα γίνονται πάλι στο "πόδι". Παρά την παραχώρηση κτιρίου από το δήμο Αργυρούπολης εδώ και ένα χρόνο για τη στέγαση των τμημάτων, με ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ, δεν έχει μπει ούτε καρφί για την κατάλληλη διαμόρφωση του. Αντ' αυτού διατάσσεται η "προσωρινή" συστέγαση του Α/Τ και Τ/Α Ελληνικού στις υπάρχουσες  κτιριακές εγκαταστάσεις του Α/Τ Αργυρούπολης, που είναι  ένα κτίριο μικρό ,ακατάλληλο, και αμφιβόλου ασφάλειας για να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους οι συνάδελφοι της Ν/Α Αττικής.

[custom:google-ads]

Υπάρχουν άραγε ευθύνες για το ότι, ακόμα μία φορά όλα γίνονται στο πόδι σε βάρος των συνθηκών εργασίας και της ασφάλειας των συναδέλφων;

Γιατί ένα χρόνο τώρα δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο κτίριο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αργυρούπολης;

Αληθεύουν οι φήμες ότι "υλικά" θα στοιβαχθούν για καιρό, ίσως και χρόνια, σε κοντέινερ και θα φυλάσσονται από τους ήδη λιγοστούς συναδέλφους της Ν/Α Αττικής;

Για τους παραπάνω λόγους αλλά και άλλους που έχοντας αυξημένο το αίσθημα ευθύνης δεν αναφέρουμε, καλούμε την πολιτική και φυσική ηγεσία να σταθούν όπως οφείλουν υπεύθυνα απέναντι στο προσωπικό τους και να αναβάλουν τη μετεγκατάσταση των παραπάνω υπηρεσιών έως ότου ετοιμαστούν οι καινούριες εγκαταστάσεις για την ασφαλή και αξιοπρεπή στέγαση τους.

Ας μη γίνουμε για μία φορά ακόμη μάρτυρες μίας παρωδίας.

dekapolice.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis