Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:02 | 20/01/2020

Σήμερα γίναμε μάρτυρες μιας περίεργης κατάστασης στις εγκαταστάσεις της μετεκπαίδευσης των αστυνομικών στο Μαρούσι.

Όταν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης των περιπολικών προσήλθαν να παρακολουθήσουν σεμινάρια επιμορφωτικής μετεκπαίδευσης σε θέματα αυτοάμυνας-αυτοπροστασίας αλλά και χρήσης οπλισμού διαπίστωσαν με έκπληξη ότι ο χώρος που έχει διατεθεί για το σκοπό αυτό δεν διαθέτει θέρμανση.

Ενώ την ίδια χρονική στιγμή το θερμόμετρο έξω έδειχνε  6° βαθμούς Κελσίου και 68% υγρασία.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τους κινδύνους που ελλοχεύει για την υγεία τους η παραμονή επί 5 ώρες περίπου σε αυτές τις εγκαταστάσεις καθώς θα ακολουθήσουν ισάριθμες ώρες άλλες τέσσερις ημέρες.

Και όπως ενημερωθήκαμε το πρόβλημα είναι καιρό και τα γραφεία που είναι στον επάνω όροφο του κτιρίου διαθέτουν κανονικά θέρμανση.

Επίσης μάθαμε ότι το ειδικά διαμορφωμένο σκοπευτήριο της αστυνομίας στο Μαρκόπουλο όπου έχουμε διαβάσει πολλά άρθρα κατά καιρούς για την υπερσύγχρονη ανακαίνιση του δεν διατίθεται προσωρινά για χρήση, παρόλο που είναι έτοιμο όπως λένε οι ειδικοί, καθότι λείπουν κάτι υπογραφές από τους αρμόδιους.

Κατά συνέπεια η εκπαίδευση που προβλέπει το κομμάτι των όπλων γίνεται σε στρατόπεδο του πυροβολικού στο Χαϊδάρι.

Την ίδια ώρα που κάποιοι κάνουν λόγο για την Άμεση Δράση ως αιχμή του δόρατος κάποιοι αστυνομικοί αυτής της υπηρεσίας αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τον «χιονιά» στην μετεκπαίδευση τους. Ας ελπίσουμε το θέμα να διευθετηθεί άμεσα και να μην γίνουμε μάρτυρες ξανά τέτοιων εκπλήξεων.      

Βιδάλης Ιωάννης

Αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών στην Π.Ο.ΑΣ.Υ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis