Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:26 | 08/02/2019

Ούτε μια, ούτε δυο αλλά 21 κλοπές και 5 απόπειρες κλοπής, είχε διαπράξει 45 χρονος που συνελήφθη από Αστυνομικούς στην Πάτρα. Το "χτύπημα" σε Μίνι Μάρκετ τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου, απ' οπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και καπνικά προιόντα και η σύλληψη του το μεσημέρι της Πέμπτης, αποκάλυψαν την δράση του.

Από την προανάκριση προέκυψε πως στις 12 Δεκεμβρίου του 2018 είχε κλέψει και πάλι το ίδιο κατάστημα.

[custom:google-ads]

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, ο δράστης από τον Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι και την περασμένη Τετάρτη είχε αναπτύξει πλούσια παραβατική δράση, βάζοντας στο στόχαστρο κυρίως καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Πάτρας, μεταξύ των οποίων ο Αγιος Ιωάννης Πράτσικας και το Ψαροφάι.

Η "λεία" του ξεπερνά τις 7.000 ευρώ. Σε κατ' οίκον έρευνα που έγινε, εντοπίστηκε ποσότητα των κλοπιμαίων και δυο φυσίγγια.

Με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του νόμου περί όπλων, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τελευταία Διαταγή του Αρχηγείου, ζητείται συνολικά να ενισχυθούν τα Μ.Α.Τ. με 100 Αστυνομικούς από άλλες Διευθύνσεις

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, ο δράστης προχθές το πρωί, στην Πάτρα, διέρρηξε δυο μίνι μάρκετ αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 330 ευρώ, περίπου ένα κιλό καπνού και άλλα καπνικά προϊόντα.

Για τη διερεύνηση των δυο κλοπών, καθώς και άλλων διαρρήξεων, που είχαν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στην Πάτρα, με την ίδια μεθοδολογία, συστάθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι στο πλαίσιο στοχευμένων αναζητήσεων, εντόπισαν τον δράστη προχθές το μεσημέρι σε καφετέρια στην Πάτρα και τον συνέλαβαν.

Για την διάπραξη των κλοπών, ο 45χρονος χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία, κατά την οποία, αφού παραβίαζε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα των καταστημάτων, στη συνέχεια έσπαγε τους υαλοπίνακες των παραθύρων και των εισόδων και αφαιρούσε χρήματα και άλλα αντικείμενα.

[custom:google-ads]

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο δράστης είχε διαπράξει τον τελευταίο χρόνο, συνολικά είκοσι έξι κλοπές σε μίνι μάρκετ, παντοπωλείο, αρτοποιείο, φανοποιείο, συνεργείο αυτοκινήτων, καφετέρια, και Ιερούς Ναούς στην Πάτρα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 45χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τρία φυσίγγια πυροβόλου όπλου, μέρος των κλοπιμαίων και διαρρηκτικά εργαλεία. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον της Ανακρίτριας Πατρών.

Πηγή:  tempo24.news

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis